/

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, η εικαστική έκθεση-αφιέρωμα στη μνήμη του Φιλέλληνα ποιητή και αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από τον θάνατο του στο Μεσολόγγι το 1824. 

Στην έκθεση-αφιέρωμα παρουσιάστηκαν εικαστικά έργα, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ντοκουμέντα performance, ψηφιδωτού και λιθογραφίας, από σύγχρονους καλλιτέχνες για την μορφή και την ζωή του Βύρωνα, ενώ ορισμένα χαρακτικά έργα του παρελθόντος και σπάνια εκδοτικά ντοκουμέντα προέρχονταν από την μόνιμη συλλογή. 

Συμμετείχαν, με ομολογουμένως εξαιρετικής ποιότητας έργα, οι εικαστικοί Μιχαήλ Αγγελάκης, Λυδία Βενιέρη, Κώστας Ευαγγελάτος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Άρια Κομιανού, Έφη Σπηλιώτη, Ελένη Χατζηπουλίδου, Κωνσταντίνα Κρατημένου, Ιφιγένεια Λαγάνα, Στέλλα Μελή (Stella Meli), Ευαγγελία Παπαναστασάτου, Σπεράντζα Σπυράτου (Speranza Spy), Νόρα Σταματιάδου, Λορέντζο Μπαρτολίνι, Πήτερ Φον Ές κ.α. με έργα πηγαίας εκφραστικής ατμόσφαιρας και τιμής στην εμψυχωτική αφοσίωση και συγκινητική αυτοδιάθεση του Μεγάλου Ποιητή Λόρδου Βύρων στο όραμα για την αναγέννηση της Ελλάδας και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. 

Στις τελευταίες αναλυτικές ξεναγήσεις παραυρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής ζωής. Ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία και την ευρεία απήχηση της έκθεσης που επιμελήθηκε. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την ιστορικό τέχνης δρ. της Σορβόνης κ. Μαρίνα Γκόντα, η οποία του πρότεινε καλλιτέχνες που είχαν ασχοληθεί με τον “Βυρωνισμό”, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, τοπικά και πανελλήνια, για την κάλυψη του γεγονότος, τους επίσημους φορείς, τους φιλότεχνους που έσπευσαν να την δουν με υποδειγματικό ενδιαφέρον και να την επαινέσουν καθώς και όσους έστειλαν συγχαρητήριες επιστολές και μηνύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκθεσιακή συνέχεια στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη θα αρχίσει κανονικά και πάλι μετά τα μέσα Ιουνίου 2024.

www.rodopicollection.blogspot.com

 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

COSTAS EVANGELATOS ART COLLECTION

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.