ΕΘΚ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την σεμνή και πολυδιάστατη συμπατριώτισσα μας ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την συμπατριώτισσα μας ηθοποιό, σκηνοθέτη και αγωνίστρια Κίττυ Αρσένη πραγματοποιήθηκε χθες 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’ από το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλλονιάς μετά από πρόταση του Προέδρου του κ. Ρωσέτου Λούζη. Ο κ. Λούζης συγκέντρωσε στοιχεία για την ζωή της καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό το οποίο εκτέθηκε στο φουαγιέ του θεάτρου.

Την  εκδήλωση παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΘΚ κ. Λούζης, ο οποίος αναφέρθηκεστο βιογραφικό της με παράλληλη ροή οπτικού υλικού. Στη συνέχεια μίλησε ο σκηνοθέτης κ. Πάνος Βαρδάκος για τις αναμνήσεις που είχε από την συνεργασία τους με την αείμνηστη ηθοποιό και σκηνοθέτη. Συγκινητικές ήταν οι ομιλίες των ηθοποιών κ. κ. Αιμιλίας Υψηλάντη και Ντίνας Κώνστα οι οποίες ήταν προσωπικές της φίλες –και συγκεριμένα μάλιστα η δεύτερη κυρία η οποία της στάθηκε μέχρι το τέλος-. Ιδιαίτερες εντυπώσεις άφησε η προβολή του απολογητικού μονολόγου με την μεγάλη απούσα να υποδύεται την Κλυταιμνήστρα στο ομώνυμο έργο της Marquerite Yourcenar. Αναγνώσθηκε από την κ. Χρυσούλα  Μαρκάτου επιστολή του κ. Κώστα Χαριτάτου ο οποίος είχε συνεργασθεί με την Κίττυ Αρσένη με άξονα το Θεατρικό τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η σκηνοθέτης κ. Τασία Γεωργάτου ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο της «Μπουμπουλίνας 18» όπου η εκλιπούσα αυτοβιογράφησε τις τραυματικές και συνάμα ηρωικές εμπειρίες της κατά την εκδίωξη, καταδίκη και φυλάκισή της τα χρόνια της επταετίας. Στο τέλος η κ. Μαρία Δούνα αναφέρθηκε στην παράσταση του ΕΘΚ που σκηνοθέτησε η Κίττυ Αρσένη με τίτλο: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δύο αδελφοί της κ.κ. Γεράσιμος και Βικέντιος, η κ. Λούκα Κατσέλη και αρκετοί φίλοι και γνωστοί της οικογένειας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΘΚ κ. Ρωσέτος Λούζης έδωσε στους δυο αδελφούς της Κίττυς αναμνηστικές πλακέτες για τα 30χρονα του ΕΘΚ τα οποία θα εορτασθούν σύντομα.

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων – Φωτογραφίες: Βασίλης Λορεντζάτος