20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, από σήμερα έως και την 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Ενημερωτική εκδήλωση στο Κ.Α.Π.Η Κέρκυρας καθώς και διαλέξεις σε μαθητές δημοτικών σχολείων του νησιού, περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής οι εκδηλώσεις γα τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας».

Οι εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην προληπτική ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη (13.10.2016), το πρωί πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Κέρκυρας, με ιδιαίτερη επιτυχία, ενημέρωση σε ηλικιωμένους στο Κ.Α.Π.Η Κέρκυρας για τις τηλεφωνικές απάτες.

Οι ηλικιωμένοι που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την διαστάσεις του φαινομένου, την μεθοδολογία που ακολουθούν οι επίδοξοι δράστες προκειμένου να τους αφαιρέσουν, με διάφορα τεχνάσματα, χρηματικά ποσά, καθώς και για τους τρόπους προφύλαξης τους.

Επιπλέον στον εορτασμό εντάσσεται η πραγματοποίηση ενημερωτικών θεματικών ενοτήτων, σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Κέρκυρας για την ενημέρωση τους σε θέματα αστυνομικής φύσεως.

Τις συγκεκριμένες διαλέξεις έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής, περισσότερα από 200 παιδιά, τα οποία ενημερώνονται σε θέματα οδικής ασφάλειας καθώς και διαδικτύου.

Στις εκδηλώσεις επιπλέον περιλαμβάνεται η καθιερωμένη αιμοδοσία, του αστυνομικού προσωπικού και εθελοντών, την Πέμπτη (19.10.2016) το πρωί, στον χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος καθώς και για την κάλυψη μέρους των αναγκών παιδιών με μεσογειακή αναιμία.

Ο κεντρικός εορτασμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στον χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεία Λειτουργία καθώς και Δοξολογία στις 11.00,  στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17.10.2016