Νέα από την ΠΙΝ

Όπως είχαν ενημερώσει και στην επίσκεψή τους στον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για απλήρωτες υπερωρίες συνολικού ύψους άνω των 50.000ευρώ, ομαδικές απολύσεις, ώθηση των εργαζομένων σε οικειοθελή αποχώρηση, χρωστούμενα δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και επιδόματα αλλά και αδυναμία ανταπόκρισης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, το Σώμα για την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εργοδότριας εταιρείας, οι οποίοι κατέθεσαν τη δική τους άποψη όσον αφορά στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι προχώρησαν τηρώντας όσα προβλέπονται και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

-Συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο εργοτάξιο του MIRAMARE

-Καλεί την εργοδότρια εταιρεία να καταβάλλει τα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες και όσα οφείλει στους εργαζόμενους καθώς και τα οικοδομικά ένσημα για όσο διάστημα εργάστηκαν

-Καλεί το ΙΚΑ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) να παρέμβουν, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα περιθώρια

-Ζητά την στελέχωση του ΣΕΠΕ και την κάλυψη των οργανικών κενών, προκειμένου να μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται στο ρόλο του υπέρ των εργαζομένων.

Την απόφασή του αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο θα τη γνωστοποιήσει στο ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ, την εργοδότρια εταιρεία ενώ εξουσιοδοτήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή για παράσταση στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν.

Συστηματική προσπάθεια από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  για την ορθή λειτουργία των ελαιοτριβείων

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελαιοτριβέων Κέρκυρας

Με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελαιοτριβέων Κέρκυρας συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιοτεχνίας Διονύσιος Τσούκας.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ορθή λειτουργία των ελαιοτριβείων, τη διαχείριση και επεξεργασία της μούργας και την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου διαχείρισης, φιλικού προς το περιβάλλον, και σύμφωνου με τους νέους όρους που έχουν τεθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσούκας ενημέρωσε ότι η ΠΙΝ προετοιμάζει για τον Σεπτέμβρη νέα εκδήλωση για να τεθούν οι τελικές λεπτομέρειες σε συνεννόηση με τους ελαιοτριβείς για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν, το δυνατόν, όλοι, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη δυναμική για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι αυτό, όπως και άλλα προβλήματα, έχουν προκύψει από την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου χρήσεων γης, η ισχύς του οποίου θα έθετε κανόνες και περιορισμούς για όλους. “Η ζωή όλων μας θα ήταν πιο εύκολη με τις χρήσεις γης. Είναι πολιτικό το θέμα και ως τέτοιο πρέπει να λυθεί” πρόσθεσε.

Από πλευράς ελαιοτριβέων στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου ελαιοτριβέων Σωκράτης Κρητικός, ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Αλαμάνος και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Μεταλληνός.

Ιόνια Νέα: Η ενημερωτική εφημερίδα της ΠΙΝ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30.7.2016