Εκδήλωση  για τον Ιωσήφ Παρτς

Το ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (ΚΙΛΜ) διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων  από τον θάνατο του Γερμανού γεωγράφου Ιωσήφ Πάρτς /Joseph Partsch (1851-1925) .

Ο Πάρτς ασχολήθηκε με την περιφερειακή γεωγραφία στο πλαίσιο της οποίας συνέγραψε μερικά από τα  γνωστότερα έργα του, όπως οι μονογραφίες του για τα Ιόνια νησιά (Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Λευκάδα).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, την Τετάρτη στις 9 Σεπτέμβριου 2026  και ώρα 8.00 μ.μ.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Πέτρος Πετράτος, φιλόλογος, δρ Ιστορίας. Ο τίτλος της ομιλίας του είναι

Η Κεφαλονιά και η  Ιθάκη του Ιωσήφ Παρτς: Γεωγραφία και Ιστορία.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη Μνήμη του Γεράσιμου Σταματάτου, εμβριθή γνώστη και μελετητή της μονογραφίας του Παρτς για την Κεφαλλονιά.

Για το ΙΚΙ                                                               Για το ΚΙΛΜ            

Ηλίας Μπεριάτος                                                   Δώρα Μαρκάτου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3/9/2026 #ODUSSEIA #ODYSSEIA