Ε. Λειβαδά: Πού είναι αυτός ο ΕΝΑΣ; Ο Έλληνας Ηγέτης;

Η αλλεπάλληλη αμφιλογία αρχών έχει οδηγηθεί πέρα από τις εσχατιές. Η ιστορική διαστρέβλωση, η άρνηση στο σολωμικό «Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό», η πολιτισμική ισοπέδωση, η επικράτηση του δίκαιου του ισχυρότερου, του τιθασευτή, έχουν, μετά από εφαρμογή σχεδίων βάθους χρόνου, γίνει ‘περιούσια’, ροκανίζοντας τα αξιακά θεμέλια και ισχυροποιώντας την διαφθορά που, διαχεόμενη, μάς οδηγεί στην ‘αυτοχειρία’(1).

Έχει κατά πολύ ξεπεραστεί η οριακή ισορροπία σεβασμού. Σε κάθε τομέα. Οι αντιπροσωπευτικοί δημοκρατικοί θεσμοί (Βουλή, πολιτικοί, συνδικαλιστές) έχουν πλέον απόλυτο έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Τα όρια της αξιοπρέπειάς μας έχει υπερσκελίσει η φαυλοκρατία. Βυθιζόμαστε αύτανδροι. Η Ελλάδα, μέσα στις ακραίες της αντιφάσεις, έχει παραιτηθεί από το ιερό και απαραβίαστο της εθνικής της κυριαρχίας. Κοινώς, πουλιέται. Και όσοι υπέγραψαν τον ελληνικό ενεχυριασμό, παίζουν, κυριολεκτικά, με τα ρήματα: εκποιώ, νοικιάζω, αναπτύσσω, εκμεταλλεύομαι, αξιοποιώ (2). Η γλώσσα μας διαβρώνεται (3). Καταρρακώνεται η εκπαίδευση (4). Πραγματοποιούνται μυστικές διπλωματικές συναντήσεις, ‘κρουαζιέρες΄ στο Αιγαίο και υπερπτήσεις ελικοπτέρων ειδικών δυνάμεων τουρκικού στρατού με πλήρη εξοπλισμό, σε ολόκληρη την Μακεδονία. Γίνεται πλύση εγκεφάλων από στρατευμένα ΜΜΕ-μαριονέττες, προβοκάροντας με ψευδοειδήσεις, στήνοντας νόθες δημοσκοπήσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, χειραγωγώντας τούς ‘βαθιά κοιμισμένους’ Έλληνες με τις ‘καταχωνιασμένες’ αξίες.

Σκέφτομαι ότι η διαπίστωση του Φίνλεϋ «Η πρωταρχική αιτία της καρτερικής απαντοχής των Ελλήνων βρίσκεται στην εθνική τους συνείδηση» (5) είναι στο σημείο έκρηξης. «Νοιώθω» και μου έρχονται «μηνύματα» για ένα κύμα βουβό, τιτάνιο, οργίλο που θα ξεσπάσει από ώρα σε ώρα, από μέρα και μέρα, και θα παρασύρει στο διάβα του βδελυρούς φανφαρονίσκους, αυτόκλητους σωτήρες και αχρείους αναιδείς (συμπληρώνω: και τύπου «Φίλη») οπαδών «αιματηρής εθνοκάθαρσης».

Δεν μπορούμε άλλο να σιωπάμε. Αποτελεί ιερό καθήκον μας να ανασύρουμε από την αφάνεια τις παραδοσιακές μας αξίες και αρχές, τις πλατωνικές, τις αριστοτελικές, τις θουκυδιδικές, αυτές που μας πότισε το γάλα της μάνας μας, που δεν έφυγαν ποτέ από μέσα μας.Και τις αξίες τις Χριστιανικές, τις αξίες της Ρωμηοσύνης μας.

Κύριοι.

Ξυπνήστε από τον λήθαργο. Πάψτε να είστε Homo pulimenus, ανεκτικοί (συμπληρώνω: και σε εξευτελιστικά κι ειρωνικά σχόλια απογόνων του Χίτλερ), μαλθακοί, κολλημένοι σε κομματικά άρματα, ανθρωπάρια-ηγεμονίσκους και γεμάτοι ενοχές για το οργουελικό κακό που οδεύει έρποντας προς εμάς.

Σώστε τον τόπο. Σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ήλθε η ώρα να ανταμωθούμε με τη μοίρα μας.

Να παραδώσουμε στις φλόγες το «Άδικο Συμβόλαιο» που αναφέρεται στον «άνθρωπο που γεννήθηκε ελεύθερος –και- βρίσκεται παντού αλυσοδεμένος» (6). Να ιδρύσουμε μια νέα «Φιλική Εταιρεία» βασισμένη σε ένα καινούργιο «Contrat Social», σε ένα «Κοινωνικό Συμβόλαιο», σε ένα Συμβόλαιο του Ανθρώπου για τον Άνθρωπο, που θα επιστρέφει σε αυτόν την ελευθερία, την ισότητα, την δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, το καλό και τον σεβασμό στις αξίες.

Κι επειδή όλα ξεκινούν από τον ΕΝΑΝ, αυτός ο ΕΝΑΣ, παρασάγγας μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, πρέπει να επωμιστεί το ιερό έργο της συσπείρωσης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας και να οδηγηθούμε σε ριζική ανασυγκρότηση. – Ας μην ξεχνάμε πως και ο ρους ακόμη της παγκόσμιας ιστορίας άλλαξε από τις αποφάσεις ΕΝΟΣ-. Θα έχει χαρακτηριστικά αυτονόητα, απλά: ψυχή, θάρρος, οράματα, γνώση, αγάπη για ετούτη την πατρίδα. Δεν θα έχει φιλαυτία, σχέσεις πελατειακές και πατρονίας. Δεν θα είναι ρηχός και ψεύτης, ξενόδουλος και υπηρέτης πλουταλαζονικών συμφερόντων. Με δυο λόγια, θα είναι δημιουργός και όχι καταστροφέας.

Ας μην χαθεί άλλος χρόνος. Γιατί, δεν στέρεψαν τα περιθώρια. Απλώς, δεν υφίστανται πλέον.

«… θα ξαναγυρίσουν οι θεοί σου που γι’ αυτούς δάκρυα χύνεις πάντα,

Ο χρόνος θα επαναφέρει την τάξη των παλαιών ημερών…».


Ευρυδίκη Λειβαδά

_________________________

(1). Βάζω εισαγωγικά στην λέξη, γιατί, αν δεν τα βάλω και ληφθεί κυριολεκτικά, τότε οι αναγνώστες θα οδηγηθούν στο γεγονός των συνεχών αυτοκτονιών που σημειώνονται στην χώρα μας.

(2). Μνημόνιο και εγγυήσεις στο EFSF, δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αυτή του Σερβάς Ντερούζ «πουλήστε παραλίες» ή του Γιούνγκερ που μίλησε επί λέξει για «πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης … με την πώληση στην επόμενη πενταετία περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 50 δις», αλλά και η διάθεση απαξίωσης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους ταυτοποιώντας μας με την λέξη PIGS (γουρούνια) όταν, για συντομία, χρησιμοποιούνται τα αρχικά γράμματα των αδύναμων (πόσο αδύναμων;) οικονομικά, χωρών P (Πορτογαλία), I (Iρλανδία), G (Ελλάδα – Greece-, S (Ισπανία – Spain), κ.α.

(3). Κατά την τελευταία (τότε, κατά την πρώτη δημοσίευση του άρθρου αυτού που έγινε 5.3.2011) επίσκεψη στην Θράκη ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε στήριξη της Τουρκικής γλώσσας καθιερώνοντάς την στο δημόσιο. -Για να μην αναφερθώ και στην ανάκληση Έλληνα Πρόξενου και ‘πελαγοδρομίσω’ οδηγούμενη αλλού, ούτε στην απόφαση της πρώην Υπουργού Εθνικής Παιδείας το 2006 κ. Κουτσίκου περί εισαγωγής της Τουρκικής γλώσσας στα σχολεία-.

(4) Αναφέρω, εκτός των τόσων άλλων στην Α/βθια και Β/βθια, και τις εξειδικεύσεις σε μεταλυκειακό επίπεδο όπου η γιγάντωση των οικονομικών και τεχνολογικών σπουδών, οδήγησε στη συρρίκνωση των φιλολογικών, χώρος όπου ενυπάρχουν οι κλασικές διαχρονικές ελληνικές αξίες που έχουν καταστεί πανανθρώπινες.

(5). Ιστορία της Τουρκοκρατίας και Ενετοκρατίας στην Ελλάδα για την περίοδο 1453-1676.

(6). “L’ homme est ne libre et partout il est dans les fers”. J.J. Rousseau, Contrat Social, Βιβλίο 1, Κεφάλαιο 1