/

Νέα από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

 ● ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ»

 Με αφορμή την περίφημη εικόνα του Κεφαλονίτη αγιογράφου Γεωργίου Στελλακάτου «Ο Άγιος Γεράσιμος», που εκτίθεται στην Αίθουσα Τέχνης του Μουσείου Ληξουρίου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ευθύνη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού στο χώρο του Μουσείου για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Ληξουρίου την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 9 π.μ.-12.30 μ.μ. Θα γίνει λόγος για τον αγιογράφο, για την εικόνα και για τη βιοτή του Αγίου Γερασίμου.

● ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Ιακωβάτειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου και το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης διοργανώνουν την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2024, 7.30 μ.μ., διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Αλλαγή κουλτούρας στην κεφαλονίτικη και ιθακήσια γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή». Θα μιλήσει ο δρ Σπύρος Α. Θεοτοκάτος, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

 Θα ανακοινωθούν αργότερα οι σύνδεσμοι παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας-συζήτησης.

● ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ PODCAST

 Πραγματοποιήθηκε μέσα σ’ ένα ευχάριστο, ζεστό και δημιουργικό κλίμα το απόγευμα της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Ληξουρίου το βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Δημιουργώντας Εκπαιδευτικά Podcast: Από τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο στην Τάξη».

 Με την υπεύθυνη και έγκυρη καθοδήγηση του συμπατριώτη μας δρα Νίκου Καμήλου οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο εργαστήριο, γνώρισαν όλα τα στάδια παραγωγής ενός podcast. Χωρισμένοι μάλιστα σε τρεις ομάδες, δημιούργησαν τα δικά τους podcast με ικανοποιητική επάρκεια. Παρεμβάσεις έγιναν από τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου Πέτρο Πετράτο και την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Βάσω Μαθιουδάκη.

 Ελπίζουμε και ευχόμαστε η νέα αυτή γνώση το συντομότερο δυνατό να «μετακενωθεί» στους μαθητές και γρήγορα να τους υποδεχτούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

 Εγκάρδιες είναι οι ευχαριστίες μας στον αγαπητό Νίκο Καμήλο και στους φίλους/στις φίλες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο εργαστήριο.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/10/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA