//

Για τα αδέσποτα του νησιού μας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΤΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΝΤΕΛΕΙΟ

Ένα από τα προβλήματα με το οποίο ο Δήμος Αργοστολίου δεν καταπιάστηκε στο ελάχιστο, αλλά με περισσή αναλγησία μετέθεσε στις πλάτες δύο γυναικών είναι το θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

 Ανακοινώνουμε σήμερα τις προτάσεις μας για τη διαχείριση των οικόσιτων ζώων. Στόχο έχουμε την ευζωία αυτών και τη πιστή εφαρμογή του νόμου ο οποίος σε μεγάλο βαθμό, εάν συμμορφωθεί ο Δήμος, εξασφαλίζει τη προστασία των ζώων

 Τον Μάιο είχαμε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις μας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος χρησιμοποιώντας ελιγμούς και υπεκφυγές κατάφεραν να θέσουν το θέμα στα αζήτητα, διογκώνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα

ΚΑΛΟΥΜΕ τους δημότες να αναγνώσουν προσεκτικά τις προτάσεις μας και να μας στηρίξουν στη προσπάθεια να υλοποιήσουμε όλα τα παρακάτω, χαρίζοντας στα ζώα αυτά που οφείλουμε ως πλάσματα με τα οποία συμβιώνουμε.

1.Καταγραφή όλων των φιλοζωικών , συλλόγων, εθελοντικών ομάδων και ατόμων που ενεργοποιούνται για τη μέριμνα των αδέσποτων εντός του Δήμου Αργοστολίου. θα υπάρχει επικοινωνία, γνωριμία, εκπαίδευση και καθοδήγηση. Μετά την ίδρυση του δημοτικού καταφυγίου και κτηνιατρείου που θα προωθήσουμε θα αναπτύξουμε συνεργασίες με εθελοντές για τη δημιουργία εβδομαδιαίου προγράμματος ενασχόλησης και προσφοράς υπηρεσιών.

2.Συνεργασία για τη μετάδοση της φιλοζωίας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως στάση ζωής και την ανάληψη σχετικών δράσεων.

3.Ημέρα Υιοθεσίας με συμμετοχή όλης της κοινότητας και των σχολείων για τη προώθηση της υιοθεσίας και τη γνωριμία με τη επικρατούσα κατάσταση.

4.Ηθικά και υλικά κίνητρα προς τους φιλόζωους συμπολίτες μας οι οποίοι αποδεδειγμένα προσφέρουν τακτική βοήθεια. Πρόταση για ελάφρυνση από δημοτικά τέλη ή ακόμη διανομή τροφής και φαρμάκων από το Δήμο.

5.Πιστή εφαρμογή του νόμου 4830/2021, ο οποίος υποχρεώνει το Δήμο σε στειρώσεις, σήμανση, περίθαλψη σε δημοτικό καταφύγιο και καταγραφή αδέσποτων στο ηλεκτρονικό μητρώο όπως επιτάσσει ο Νόμος.

6.Άμεση προώθηση κατασκευής δημοτικού καταφυγίου και κτηνιατρείου φιλοξενίας 150 ζώων με όλες τις εγκαταστάσεις που ορίζει ο νόμος. Να θυμίσουμε εδώ ότι η με σκόπιμη προχειρότητα αποτυχημένη παταγωδώς πρόταση Μιχαλάτου ήταν για ….45 ζώα, ένδειξη της άγνοιας της κατάστασης.

7.Νομική και πρακτική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης.

8.Συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την ευζωία των ζώων.

9.Ενεργοποίηση της χειμάζουσας Πενταμελούς Επιτροπής με τακτικό απολογισμό και στελέχωση αυτής με άτομα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν γνώση και μέριμνα για την ευζωία των ζώων.

10.Συνεχή ενημερωτική καμπάνια σχετική με την αρμόζουσα συμπεριφορά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων για την ευζωία των ζώων αλλά και τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

11.Αύξηση συμβάσεων με κτηνιάτρους για την αντιμετώπιση ιατρικών θεμάτων, στειρώσεων κλπ.

12.Διεκδίκηση αύξησης των επιχορηγήσεων για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων με διαφάνεια και εξαμηνιαίο απολογισμό.

13.        Αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκατάλειψης ζώων στο Δήμο μας από επισκέπτες. ΠΡΟΩΘΗΣΗ νομοθετικής ρύθμισης από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών.

14.Η αρχή της Δημοτικής Παράταξης Κεφαλλονιά, Νησί για όλους είναι ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν υποχρεώνεται κανείς να αγαπάει τα ζώα. Οφείλουμε όμως να τα σεβόμαστε, να τα προστατεύουμε και να αποδεχθούμε ότι έχουν τη δική τους αξία.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/8/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA