“Ορφανή” η έκθεση στο Μόντρεαλ «Απο τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο»

Η εν λόγω έκθεση έχει κοστίσει πολλά ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού, του οποίου η κεφαλή δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στα εγκαίνια. Ανεπίσημοι ψίθυροι θέλουν τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη να είναι η επίσημη εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσφορία στην καναδική πλευρά, καθώς οι γενικοί γραμματείς δεν έχουν πολιτικό εκτόπισμα σε θέματα δημοσιότητας.

Ας σημειωθεί ότι το υπουργείο τύπου ξόδεψε μια περιουσία για να φιλοξενήσει Καναδούς δημοσιογράφους στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, προκειμένου να δούν τα  εκθέματα και να γράψουν για την μεγίστης σημασίας  αρχαιολογική έκθεση της Ελλάδας στον Καναδά.

Τέλος, με δύο μέρες να απομένουν  πριν απο την έναρξη των εκδηλώσεων , η Ελληνική κυβέρνηση κωφεύει για την εξαγωγή του πολιτισμού της, την ώρα που επέτρεψε σε τέσσερις υπουργούς της να μεταβούν στη Νέα Υόρκη και να παραστούν στην ημερίδα της Κάπιταλ Λίνκ, παρότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πάντως, ασυντόνιστες φαίνονται και οι ελληνικές αρχές του Καναδά για το συντονισμό μιας έκθεσης που θα έπρεπε να έχει οργανωμένο πρόγραμμα μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και να αποτελεί προτεραιότητα κάθε πληροφορία για την προβολή της.

Μιχάλης Ιγνατίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.12.2014