Εσωτερική ενημέρωση Οργάνων ΟΚΕΣΑ

Το ότι από αυτή τη χρονιά το Κτίριό μας  μετατρέπεται σε κέντρο των νέων εκδηλώσεων, απαιτεί αυξημένες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα: Κυρίως, να μεταφερθούμε από το Ναό στο πίσω μέρος, που είναι το Κτίριό μας, χωρίς να δημιουργείται κενό μεταξύ των θρησκευτικών και των   καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Καλούμε όλους και συμμετέχουμε όλοι: Κερκυραίοι-Συνεργαζόμενοι-Φίλοι-Γείτονες, πιστοί και μη πιστεύοντες, Παιδιά-Νέοι-Γέροι, θυμόμαστε-μαθαίνουμε-γνωρίζουμε   παραδόσεις. Τις δικές μας και των άλλων.  Συνδιασκεδάζουμε-Τραγουδάμε-χορεύουμε!

Κυρίως: Αναζητούμε-Δημιουργούμε-Αγωνιζόμαστε-Κτίζουμε για το αύριο. ΤΟ ΑΥΡΙΟ  ΟΛΩΝ!

Για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σε όλες του τις εκφάνσεις!

Παράκληση, στις μέρες που απομένουν  να εντατικοποιήσουμε όλοι τις προσπάθειέ:

-Η Επιτροπή Εκδηλώσεων να συμπληρώνει συνεχώς τα όποια  κενά. Κυρίως στην Οργάνωση.

-Οι Σύλλογοι να ενημερώνουν/προσκαλούν τα μέλη και φίλους τους.

-Τα μέλη ΔΣ, Εξ. Επ. και  Επιτροπών, κυρίως τα επιφορτισμένα με ειδικά αντικείμενα, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό με το Προεδρείο.

Την Πέμπτη:

Εκτός της μεταφοράς άρτων και των άλλων προϊόντων από πρωί, όλα τα στελέχη να βρίσκονται από ενωρίς στο Κτίριο:

-Οι επιφορτισμένοι με ειδικές προετοιμασίες των προϊόντων και μπουφέ,  τουλάχιστον από τις 4:00

-Όμως, τουλάχιστον στις 5, όλα τα στελέχη να είμαστε  εκεί.

Την ώρα των εκδηλώσεων όλοι, αεικίνητα,  παίρνουμε πρωτοβουλίες: Στην υποδοχή, στην υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος, στο μοίρασμα άρτων, στο σερβίρισμα των κερασμάτων, στο μπουφέ.

Επίσης, γίνεται φωτογραφική κλπ απεικόνιση των εκδηλώσεων.

Ακόμη, αν υπάρξουν χορευτικές εκδηλώσεις, συμμετέχουμε για να ενθαρρύνουμε τους παρευρισκόμενους, αμύητους.

Μέχρι τη λήξη είμαστε όλοι σε κίνηση και εγρήγορση.

[Για  να διευκολύνεστε κατά τις ενημερώσεις: : Η οδός Ψαρών, όπου βρίσκεται το Κτίριο της ΟΚΕΣΑ (πίσω από το Ναό Αγ. Παύλου), είναι κεντρικός δρόμος του τριγώνου: Βάθη- Καραϊσκάκη-Στ. Λαρίσης και συνδέει την οδό Νοφ. Μεταξά (συνέχειά της από Λιοσίων είναι η Ηπείρου)  με Πλ. Καραϊσκάκη.

Κτίριο και Ναός απέχουν 5 λεπτά από τους 2 σταθμούς Μετρό: Μεταξουργείο και Στ. Λαρίσης. Υπάρχουν δε συγκοινωνίες με τρόλεϊ και λεωφορεία].

Καλό Σ/Κ

Γιάννης Ζωχιός

Και ένα χαριτολόγημα: Όποιος θέλει ας φέρει δίκτυα-ραβδιστή  να μαζέψει τις ελιές στον Κήπο.

Προτείνω, σε επόμενες χρονιές, να   καθιερώσουμε μια μέρα, συμβολικά, ως τη… ζωντανή παράδοση της ελιάς. Και με… τζουρνάδα, μπουρδέτο,μπρούσκο.  Και με ειδικές ομιλίες για τη μεγάλη αξία συνολικά της ελιάς και ειδικά των φύλων της που πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση,  με άφησαν άφωνο όσα… άκουσα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7,12.2014