Το κατεχόμενο «τουρκοποιημένο» βόρειο τμήμα της Κύπρου & η ανεπίτρεπτη στασιμότητα εύρεσης λύσης

τους πήραμε τα δικά τους στο Νότο, και τους αφήσαμε σαράντα χρόνια μόνους με το εμπάργκο και την ελλειψη λύση, χωρίς ανάπτυξη να πεινάνε, άνθρωποι είναι και αυτοί τι έπρεπε να κάνουν, ενώ σαράντα ολόκληρα χρόνια γεννήθηκε μια νέα γεννιά»

Στην μεγάλη βιασύνη της έφυγε, χωρίς να τις θέσω και άλλα ερωτήματα.

Όμως τα φθηνά οργανωμένα και «προπαγανδιστικά περιηγητικά ταξίδια» από τη Γερμανία και αλλού της Βορείου Κύπρου και Τουρκίας, όλο το χρόνο, φαίνεται να έχουν επιτυχία και αξιώνεται μια νέα τουριστική πολιτική και καθοδηγητική ενημέρωση με παρόμοια περιηγητικά ταξίδια στην ελεύθερη Κύπρο, και μάλιστα όλο το χρόνο, διότι―

1. Με τα στρατεύματα κατοχής το Βόρειο από τους Τούρκους κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, έχει ήδη τουρκοποιηθεί, σχεδόν παντελώς. με έλλειψη αναφοράς και ελληνικής γραφής και ελληνικής ζωής και ύπαρξης..

2. Οι Τουρκοκύπριοι χαρακτηρίζονται από τους Τούρκους ως τεμπέληδες και αναφέρονται μόνο ως δημόσιοι υπαλλήλοι, αρχικά με μισθό της ΕΕ και τώρα με μισθό χαμηλότερο και παρόμοιο της Τουρκίας..

3. Όλα τα ξενοδοχεία είναι τουρκικά,με Τούρκους από τη Τουρκία και καθοδηγούμενα από την Τουρκία με προσωπικό από την Τουρκία και ενδεχομένως αλλοδαπό φθηνό προσωπικό.

4. Πουθενά και κανένας δεν μιλά ελληνικά, και ούτε υπάρχει και ελληνική γραφή, στα μουσεία, στους δρόμους κλπ. και ούτε βρίσκονται και εντόπιοι τουρκοκύπριοι στις εργασίες σε σχέση με τον τουρισμό και κανείς δεν μιλά ούτε λέξη ελληνικά, ακομα και οι ξεναγολι δεν είναι τοπικοί Τορκοκύπριοι, αλλά προέρχονται από την Τουρκία.

5. Δεν λειτουργεί καμιά εκκλησία, , εκτός μιας εκκλησίας εξαίρεσης μακριά από τα τουριστικά κέντρα,και οι ξεναγοί προέρχονται από την Τουρκία, ενώ αρχίζουν να χτίζουν τζαμιά και σε λίγο θα πολλαπλασιαστούν. Υπάρχει οργασμός πολλών νέων κατοικιών.

Αρκετές μέρες την εβδομάδα έρχονται τρια αεροπλάνα με τουρίστες απο τη Γερμανία με συνδυασμό περιήγηση Βόρεια Κύπρο και Τουρκία

-(Στην Κύπρο: Κυρήνεια, Hafen St. Hilarion Burg, Bellapais, Kloster – Famagusta, Apostel Barnabas, Salamis, mustafa pascha Mosche, Nikosia – Turkei: Afrodisias, Pamukkale, Antalya klp.)

6. Οι επεξηγήσεις των ξεναγών , που όλοι τους προέρχονται από την Τουρκία, είναι η προπαγάνδα ενός τουρκικού κράτους βορείου Κύπρου, ή ένα κράτος προσαρτημένο στην Τουρκία ή χαρακτηρίζουν την βόρεια Κύπρο ως τουρκικό κράτος, και επέιδή λόγω του εμπάργκο δεν έχουν λεπτά·, ολοφάνερα βλέπουμε μια υποβαθμισμένη περιοχή, όλες τις επενδύσεις για υποδομές τις κάνει η Τουρκία, σαν είναι ένα τουρκικό κράτος. Και υπάρχει μία τουρκική υποβαθμισμένη κοινωνία της Ανατολής και μια νέα γεννιά που μιλά μόνο τουρκικά.

6. Ενώ φέτος είχανε με τις φθηνές οργανωμένες περιηγήσεις, όπως λένε 50.000 τουρίστες, του χρόνου ελπίζουν και προφητεύουν σε 100.000 τουριστές και με την παραγγελία πολλών νέων μοντέρνων τουριστικών λεφωφορείων.

7. Απαιτείται βέβαια μια παρόμοια προσπάθεια οργανωμένων φθηνών τουριστικών περιηγήσεων στην Ελεύθερη Κυπρο, μια νέα καθοδηγητική συμπεριφορά και νέα συνεχή ρεαλιστικότερη νοοτροπία, επείγουσα πολιτική λύση, σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των κανόνων της ΕΕ και αναζήτηση και εναλλακτικών λύσεων, πριν είναι αργά.

Κολωνία, Δεκέμβριος 2014

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης

ΥΓ. Ασχολήθηκα στο παρελθόν με θέματα γύρω από την Κύπρο, όρα:

– Ελληνο-κυπριακό φόρουμ, http://www.kn-megalexandros.gr, http://www.asxetos.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.12.2014