/

Η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών για την απώλεια του Νικολάου Μπούκα

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια του Επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τακτικού μέλους της Εταιρείας μας Νικολάου Μπούκα.

Ο Νικόλαος Μπούκας, πέραν της ακαδημαϊκής του προσφοράς στα Ανώτατα Ιδρύματα του νησιού μας (ΤΕΙ Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου) και του εγνωσμένης αξίας επιστημονικού και ερευνητικού του έργου, υπήρξε εκ των πλέον ενεργών μελών της Εταιρείας μας, τακτικός συνεργάτης της ετήσιας επιστημονικής μας έκδοσης «Κεφαλληνιακά Χρονικά», με συμμετοχή και στα επιστημονικά συνέδρια που οργανώθηκαν από την Εταιρεία, αλλά και πολύτιμος αρωγός στην επιτυχή διεξαγωγή του ΙΑ’ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου, που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2018 στην Κεφαλονιά.

Η απώλειά του είναι πλήγμα για την πνευματική ζωή του τόπου, αλλά η παρακαταθήκη του ερευνητικού και διδακτικού έργου του είναι εφαλτήριο για την περαιτέρω μελέτη και προβολή της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Εταιρείας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Κ.Ι.Ε.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/12/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA