Για την Άννα Πολλάτου

Η Άννα Πολλάτου κατέκτησε κορυφές και αυτό θα γίνει δύναμη,  όχημα σκέψης και  αλλαγών, για τους οικείους της , για όλους εμάς. Ας μη βιαστούμε να αποδώσουμε ατομικές ευθύνες, γιατί η συλλογική – πολιτική ευθύνη είναι Γίγαντας μπροστά στο Νάνο της ατομικής ευθύνης.

Διδάσκουμε με σωστό τρόπο τα παιδιά μας οδική συμπεριφορά; Φροντίζουμε τα οδικά μας δίκτυα; Τα τροχαία ατυχήματα είναι η τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα μας, με πολύ μεγάλα ποσοστά στους νέους. Ο φόβος της ταχύτητας, στην προστατευτική του διάσταση, δεν έχει καταγραφεί ακόμα στα γονίδιά μας, όπως άλλοι προαιώνιοι φόβοι (υψοφοβία, κλειστοφοβία, αγοραφοβία κ.α). Τι κάνουμε γι αυτό στα πλαίσια της Πρόληψης; Είναι αρκετός ο τρόπος οδικής αγωγής μόνο με πληροφόρηση, με στατιστικές, με απαγορεύσεις  και με  εικόνες πρόκλησης φόβου; Όχι δεν είναι αρκετό και αποδεικνύεται από την αναποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου.

Η Άννα ήδη συνομιλεί με τις δύο φοιτήτριες από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ, που τις χάσαμε πέρυσι σε τροχαία ατυχήματα. Συνομιλεί με τον εξάδελφό της, που επίσης χάθηκε με τον ίδιο τρόπο. Συνομιλεί με πλήθος νέων που πέρασαν σε άλλη διάσταση και μας κοιτούν με θλίψη.

Ας βρούμε το  μίτο της Αριάδνης, την αγάπη για τον Άνθρωπο, που αχρήστευσε το Λαβύρινθο και τον κάτοικό του, Μινώταυρο – τη ζωώδη, επιθετική  και άπληστη μας φύση. Ας εναντιωθούμε, με άλλα λόγια, στη σημερινή στυγνή κοινωνία του κέρδους που σκοτώνει τα παιδιά μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει την Άννα Πολλάτου και η μνήμη της αιώνια.

Δρ  Σοφία Αράβου- Παπαδάτου

Ψυχολόγος, PhD – Οδοντίατρος, Msc

Επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  & Δ. ΙΕΚ Κεφαλονιάς

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.5.2014


Ο ΝΟΑ για την μεγάλη απώλεια της Άννας

Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου εκφράζει τη βαθειά του θλίψη στην άδικη απώλεια της αγαπημένη μας  Άννας, η οποία  ανέδειξε τον αθλητισμό στην Κεφαλλονιά μας , έκανε περήφανους τους συμπατριώτες μας αλλά και όλους τους Έλληνες ως Ολυμπιονίκης.

Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ως ελάχιστο φόρο τιμής  όλα τα τμήματα του Ομίλου μας, σήμερα, Δευτέρα 19/05/2014 δε θα πραγματοποιήσουν προπονήσεις.

Άννα,  Καλό Ταξίδι!  Το χαμόγελό σου, η χαρά σου και το ήθος σου θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα!

Από το Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.5.2014