Ταξίδι ανθρωπιάς από τη «+Πλεύση»

Πρόκειται για ένα ταξίδι που τα περισσότερα μέλη της «+ Πλεύσης» το κάνουν εδώ και 20 χρόνια, συμμετέχοντας σε μια άλλη ομάδα. Οι κάτοικοι τους γνωρίζουν καλά, αφού για πολλά χρόνια αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα προβλήματα τους και συμβάλουν στην επίλυσή τους με δράσεις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές.  Τα προηγούμενα χρόνια, ταξιδεύοντας σε περισσότερα από είκοσι νησιά, από την Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο έχουν έρθει  σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκλεγμένους φορείς και σε συντονισμό μαζί τους στηρίζουν στοχευμένα ανθρώπους και κοινότητες, καλύπτοντας ζωτικές ανάγκες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο διάπλους και οι δράσεις

Ξεκινώντας από το Λαύριο και με τελευταίο προορισμό την Κίμωλο, 45 εθελοντές θα «συμπλεύσουν» προκειμένου για να κατασκευάσουν δύο παιδικές χαρές σε Ηρακλειά και Σίκινο, ένα πολυγήπεδο στην Σχοινούσα, να προσφέρουν ένα αιματολογικό αναλυτή στην Ανάφη, αλλά και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολείου της Θηρασιάς. Παράλληλα, θα διενεργηθούν στους κατοίκους των νησιών  δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής πολλών ειδικοτήτων, ενώ έχει προγραμματισθεί η διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Γονείς και παιδιά θα «πιάσουν» το Μάη στη Σχοινούσα συντροφιά με την Σώτη Τριανταφύλλου και το βιβλίο της «Η Μαριόν στ’ ασημένια νησιά και στα κόκκινα δάση», το οποίο θα διαβαστεί από την ηθοποιό Αντιγόνη Κουλουκάκου και θα συνοδευτεί μουσικά από τον Αλέξανδρο Μίχο. Οι λιλιπούτειοι κάτοικοι της Ανάφης θα συνομιλήσουν με την ηθοποιό Ζέτα Δούκα, που θα παρουσιάσει στο νησί και ένα παιδικό βιβλίο, ενώ μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους κατοίκους στην Κίμωλο.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ 22.4.2014, Χαράλαμπος Μοσχόπουλος