Η περιοδεία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ.Σπυρίδωνα Κεφαλληνίας στην Παλλική

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πατρικό στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλικής και ευχήθηκε την εξ ύψους παρηγορία και τη βεβαιότητα ότι οι άγιοι του νησιού θα είναι βοηθοί και συμπαραστάτες μας. «Ως επίσκοπος και ποιμενάρχης σας προσεύχομαι εις τον Ύψιστον Θεόν όπως απαλύνε  τις οδύνες που προκλήθηκαν από τους  σεισμούς»  και τόνισε πως  η εκκλησία είναι παρούσα.

Εν συνεχεία μετά του ιερού λειψάνου επισκέφτηκε με τη συνοδεία του το Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου, όπου σε δυο μεγάλες αίθουσες φιλοξενούνται οι τρόφιμοι του  Δημοτικού Γηροκομείου Ληξουρίου, ενημερώθηκε από την διευθύντρια για την κατάσταση και ευχήθηκε σύντομα να επιστρέψουν στο χώρο τους.

Έπειτα, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Κορωνάτου, όπου με δάκρυα στα μάτια η ηγουμένη και οι μοναχές υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτης τους ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των σεισμών.

Τέλος  περιηγήθηκε στην πόλη του Ληξουρίου, μίλησε με κατοίκους και με πατρικό λόγο ενίσχυσε τους πληγέντες από το φοβερό ταρακούνημα του εδάφους.

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Φωτογραφίες Γεράσιμος Γαλανός

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31.1.2014