Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

Η εφημερίδα αναφέρει πως η παραίτηση Ευθυμίου έγινε πριν μερικές ημέρες, πριν το τελευταίο “επεισόδιο” με αφορμή ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη -που κρίθηκε ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης.

Η επιστολή της Μαρίας Ευθυμίου προς την Γιάννα Αγγελοπούλου -κατά την “Εστία”- ήταν άκρως ευγενική και δίχως προθέσεις να δημιουργήσει πρόβλημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την κ. Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό – «δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.

Η “Ελλάδα 2021” αναγκάστηκε να απολογηθεί για την ανάρτηση του Αριστείδη Χατζή, μέσω του επίσημου σάϊτ της επιτροπής.

Σε μια συνέντευξή της στη LIFO η ιστορικός τα είπε έξω από τα δόντια: «Εργάζομαι στο πανεπιστήμιο τα τελευταία τριάντα επτά χρόνια. Tα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας, βαρβαρότητας, καταστροφών, καταλήψεων, βανδαλισμών, μουτζούρας και «πλακίτσας». Όλο το ψευδεπίγραφο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας συμπυκνώθηκε στο ελληνικά ανώτατα ιδρύματα. Όταν οι νέοι θεωρούν σωστό να καταστρέφουν ένα δημόσιο αγαθό, όπως το σχολείο, τότε οδεύουμε σε επικίνδυνους δρόμους. Και το χειρότερο είναι ότι όλα τα παραπάνω τα θεωρούμε κανονικότητα. Κι όποιος τολμήσει να τα θίξει ως θέματα, αυτομάτως χαρακτηρίζεται φασίστας».

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/5/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA