ΚΕΦΑΛΙΚΑ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρέσβης Δημήτριος Άννινος

Ένας κεφαλλονίτικης καταγωγής διπλωμάτης – τον οποίο είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω από κοντά αφού υπηρέτησε για χρόνια στην Αυστραλία – έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Δημήτριος Άννινος πέθανε ξαφνικά από ρήξη ανευρύσματος αορτής την επομένη της επίσημης διαπίστευσής του στην Πόλη του Μεξικού ως πρεσβευτής της Ελλάδας.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον ελληνισμό της Αυστραλίας, καθώς υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Γενικός Πρόξενος στη Μελβούρνη και ως πρέσβης της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία. Ο Δημήτρης Άννινος είχε πρόσφατα μετατεθεί στην πρεσβεία στο Μεξικό.

Στους Αντίποδες εργάστηκε σκληρά για τα εθνικά μας θέματα και στεκόταν πάντα κοντά στους αποδήμους γι’ αυτό και οι Έλληνες της Αυστραλίας τον εκτιμούσαν βαθύτατα.

Στον διπλωματικό κλάδο έχαιρε εκτίμησης για το ήθος, την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό του αλλά και την αποτελεσματικότητά του σε ότι αναλάμβανε, ενώ – όπως  σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών – είχε ιδιαιτέρως εκτιμηθεί η συνεισφορά του στην προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας.

Όπως γράφτηκε στον τύπο, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε με τη σύζυγό του για να της εκφράσει τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του προσωπικού του υπουργείου.

Γιώργος Μεσσάρης

Φωτογραφία: Ο εκλιπών διπλωμάτης, Δημήτριος Άννινος, κατά τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο του Μεξικό, πριν λίγες ώρες

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.2.2013