Δημοσθένης Γκαβέας: «Κρύβονται και άλλοι πίσω από το βέτο της Γαλλίας»

Το βέτο που έθεσαν η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη γειτονική χώρα με κορυφαία την ανακοίνωση του Ζόραν Ζάεφ για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 12 Απριλίου. Μάλιστα ο Ζάεφ μιλώντας για την άρνηση των Ευρωπαίων να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος». Την ίδια ώρα αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ένα επικίνδυνο ντόμινο εξελίξεων στα Βαλκάνια όπου κάλλιστα θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τη χώρα μας.

Η HuffPost Greece ζήτησε απαντήσεις και μια ψύχραιμη ανάλυση από έναν εκ των πλέον έμπειρων Ελλήνων διπλωματών, τον πρέσβη επί τιμή κ. Αλέξανδρο Μαλλιά. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μαλλιάς ήταν ο πρώτος Διπλωματικός Αντιπροσώπος της Ελλάδος στα Σκόπια (1995-1999).

Το 2018 ο κ. Μαλλιάς έχει εκδώσει το βιβλίο «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία – Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών » Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ) και σε αυτό όχι μόνο είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πολύ περισσότερο είχε προβλέψει, ότι Σκόπια και Αλβανία δεν επρόκειτο να λάβουν το «πράσινο» φως για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Στις ερωτήσεις που ακολουθούν ο ίδιος μας εξηγεί… https://www.huffingtonpost.gr/entry/krevontai-kai-alloi-piso-apo-to-veto-tes-yallias_gr_5dadce31e4b0f34e3a7a38d1

HuffPost, ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/10/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA