Aστυνομικά ΝΕΑ ΠΙΝ

Ειδικότερα τα μέτρα που εφαρμόζονται, στηρίζονται στην εμφανή αστυνόμευση περιοχών με αυξημένη επισκεψιμότητα, στην πραγματοποίηση καθημερινών ελέγχων από εξειδικευμένα κλιμάκια αστυνομικών υπηρεσιών για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κατά τα τελευταία 24ωρα, με ιδιαίτερη ένταση, συστηματικοί έλεγχοι σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά (53) άτομα, από τα οποία (11) άτομα στην Κεφαλονιά, (16) άτομα στην Κέρκυρα, (3) στην Λευκάδα και (23) στην Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση των ελέγχων διατέθηκαν (79) αστυνομικοί και (36) οχήματα και ελέχθησαν συνολικά (488) οχήματα και (661) άτομα.

Κατά τους ελέγχους συνοπτικά πραγματοποιήθηκαν (53) συλλήψεις (31 ημεδαπών και 22 αλλοδαπών) και βεβαιώθηκαν (230) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (10) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά από τις συλλήψεις ξεχωρίζουν:

-(22) για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης,

(4) για ηχορύπανση,

(6) για παρεμπόριο,

-(1) για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος,

-(5) για παράβαση του Νόμου «Περί ναρκωτικών»,

-(1) περί όπλων,

-(5) για κλοπές

Επιπλέον από τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που βεβαιωθήκαν ξεχωρίζουν (6) για μέθη, (27) για ταχύτητα, (11) για ζώνη ασφαλείας, (35) για προστατευτικό κράνος, (19) για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και (118) για λοιπές διοικητικές ποινές.

Τέλος κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (27,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (10,6) γραμμάρια κοκαΐνης, (1) γκλοπ και (129) προϊόντα παρεμπορίου.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, ακινητοποιήθηκαν στην Ζάκυνθο (15) συνολικά τετράτροχα οχήματα (γουρούνες) για παραβάσεις που αφορούσαν την επικίνδυνη οδήγηση, την μη χρήση ποστατευτικού κράνους και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων τα στοιχεία των σχεδίων αστυνόμευσης θα αξιολογούνται και θα επικαιροποιούνται προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα τους. 

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, κατά περίπτωση, για κατοχή μαχαιριού και ναρκωτικών ουσιών στον Κάβο της Κέρκυρας

Συνελήφθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή του Κάβου, από κλιμάκια αστυνομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, τρεις αλλοδαποί 21, 24 και 27 ετών, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, για κατοχή μαχαιριού και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε 21χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (09-08-2019), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι μήκους (14) εκατοστών και μία μεταλλική κάρτα.

Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (07-08-2019), παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τόσο στην οικία του 24χρονου και του 27χρονου, όσο και στην κατοχή τους μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (1.890) ευρώ και συσκευασία με λευκή ουσία η οποία θα εξεταστεί εργαστηριακά.

Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Λαγανά Ζακύνθου

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, δισκία ecstasy και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν χθες (09-08-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Λαγανά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρεις αλλοδαποί, μία γυναίκα 20 ετών και δύο άνδρες 24 και 33 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν διαδοχικά από τους αστυνομικούς και από την εξέλιξη της υπόθεσης, διαπιστώθηκε, η κατά περίπτωση εμπλοκή τους στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή του Λαγανά.

Στην κατοχή των εμπλεκομένων και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) στην οικία που διαμένουν οι δύο άνδρες με μία ακόμη 29χρονη αλλοδαπή, που αναζητείται, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-ακατέργαστη κάνναβη, σε συσκευασίες, συνολικού βάρους (27,2) γραμμαρίων

-κοκαΐνη βάρους (10,6) γραμμαρίων

-(16) δισκία ecstasy 

-το χρηματικό ποσό των (860) ευρώ

-(3) κινητά τηλέφωνα και (1) μαχαίρι

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/8/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ