Αίτημα προς φορείς του τόπου μας για αποδοχή πρότασης ιατρών αδελφών Ραλλάτου – Χρήση νέας πτέρυγας

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Γνωρίζετε πολύ καλά τις ευαισθησίες μου για το νησί μας όσο και την αγάπη και το ενδιαφέρον μου.

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους αδελφούς οφθαλμιάτρους κ.κ. Γεράσιμο και Χαράλαμπο Ραλλάτο (Κεφαλλήνες) στο οφθαλμολογικό νοσοκομείο τους στην Αθήνα και εντυπωσιάστηκα με την επιστημονική τους κατάρτιση, το ανήσυχο πνεύμα τους και την τελειότητα του νοσοκομείου τους που είναι ίσως το καλύτερο που έχω δει στην μακρόχρονη καριέρα μου εντός και εκτός Ελλάδος.

Τους εξήγησα την ανάγκη που έχει το νησί μας από έμπειρους χειρουργούς σαν αυτούς, καθώς και την ταλαιπωρία που περνούν οι ασθενείς όταν πηγαίνουν εκτός Κεφαλλονιάς να χειρουργηθούν. Με μεγάλη προθυμία και οι δυο τους προσεφέρθησαν να βοηθήσουν στην προκειμένη περίπτωση τους συμπατριώτες μας κυρίως για τις χειρουργικές τους ανάγκες και μου τόνισαν ότι αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα (προσωπικό και εξοπλισμό) κατά το χρονικό διάστημα που θα χειρουργούν.

Είναι ίσως η μόνη λύση και ευκαιρία να λυθεί αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας, πρόβλημα το οποίο υπάρχει από τότε που με σταμάτησαν να χειρουργώ το 1990.

Το μόνο που περιμένουν από εσάς είναι μια πρόσκληση από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς για να προχωρήσουν για τα περαιτέρω.

Υπάρχει ειδικός νόμος –κατά τον ιατρό κ. Ανδρέα Μάζη- σύμφωνα με τον οποίο κάθε νοσοκομείο του κράτους μπορεί να κάνει αυτή την κίνηση.

Παρακαλώ αγνοήστε  τις Κασσάνδρες που θα σας παρουσιάσουν τις γνωστές αντιρρήσεις.

Προς Θεού, βοηθείστε τους αναξιοπαθούντες πατριώτες μας.

Είμαι στη διάθεσή σας, όπως πάντα, να βοηθήσω σε ό,τι χρειασθεί.

Με Κεφαλλονίτικη αγάπη

Μαρίνος Χιόνης  -Οφθαλμίατρος

Υστερόγραφο:

Άλλωστε υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθεί και η νέα, πλήρως εκσυγχρονισμένη πτέρυγα ΒΕΡΓΩΓΗ η οποία δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.10.13