Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης στο Fontainebleau

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλικής Δημοκρατίας, το γαλλικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (INHA) και το παλάτι του Fontainebleau, συγκέντρωσε 40.000 επισκέπτες κατά τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, ενώνοντας επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου με το ευρύ κοινό.

Οι συμμετέχοντες στις ημερίδες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μεγάλο φάσμα των σύγχρονων αρχαιολογικών δράσεων της αρχαίας ελληνικής τέχνης και να αποκτήσουν μια εικόνα της ζωντάνιας της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής πραγματικότητας: έφοροι, διευθυντές μουσείων, αρχαιολόγοι, φορείς της τέχνης δημόσιοι και ιδιωτικοί και φοιτητές. Είχαν προσκληθεί να μιλήσουν οι κυρίες Αναστασία Λαζαρίδου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ,  Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Έλενα Κόρκα, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Κοσκινά, Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Δελαπόρτα, Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Πωλίνα Κοσμαδάκη εκπροσωπώντας το Μουσείο Μπενάκη, καθώς  και ο Adam Szymczyk, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της documenta 14.

Την προηγούμενη μέρα, σε προγραμματισμένη διμερή συνάντηση, η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανσουάζ Νισέν και η Ελληνίδα Υπουργός αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως τα πνευματικά δικαιώματα και η ενίσχυση της αμοιβαιότητας στο πλαίσιο σύσφιξης των καλλιτεχνικών ανταλλαγών των δύο χωρών. Η Ελληνίδα Υπουργός ευχαρίστησε την ομόλογό της για τη στήριξη που προσέφερε για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/6/2018, #ODYSSEIA, Travelling news