Προκήρυξη για τη Νέα Δημόσια Τηλεόραση

Με 200 μονάδες θα πριμοδοτούνται οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εφόσον απασχολούνταν σε αυτή τα τελευταία δυο χρόνια και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλον εργόδοτη.

Στην προκήρυξη προβλέπονται θέσεις για τη στελέχωση της διοίκησης και διαχείρισης του νέου φορέα (αρχειονόμοι, βιβλιοθηκονόμοι, τηλεφωνητές, οδηγοί, εργάτες κ.ά.), θέσεις τεχνικών (ηλεκτρολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί κ.ά.), θέσεις για τη λειτουργία του προγράμματος (σκηνοθέτες, διευθυντές παραγωγοί, μεταφραστές, μετεωρολόγοι, γραφίστες, χειριστές συστημάτων προγράμματος, εικονολήπτες, συντονιστές στούντιο, εκφωνητές, παρουσιαστές, κομμωτές κ.ά.) και θέσεις δημοσιογράφων και συντακτών ραδιοφώνων.

Οι υποψήφιοι για όλες τις θέσεις θα πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Επιπλέον, δεν πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στον δημόσιο τομέα καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν προηγούμενη υπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα για την οποία θα υποβάλουν αίτηση.

Για όλες τις ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ σε βασικό επίπεδο, στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) βάσεως δεδομένων, δ) παρουσιάσεων και ε) υπηρεσιών Δικτύου. Θα συνεκτιμηθεί η γνώση ξένων γλωσσών και το επίπεδο γνώσης αυτών.

Κατά την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι δεν θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά και η κατάταξή τους στους σχετικούς πίνακες θα γίνει βάσει των στοιχείων που θα δηλώσουν στην αίτηση και στη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο έως τις 2 Αυγούστου, στις 2 το μεσημέρι, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών www.minfin.gr.

Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρωθεί ως προς όλα τα στοιχεία που αναφέρονται, συνιστά δε υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι έχει τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο ειδικότητας και κατηγορίας προσωπικού.

Η σώρευση θέσεων διαφορετικών ειδικοτήτων και κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό των υποψηφίων από την περαιτέρω διαδικασία.

Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δυο κατηγοριών επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που στην προκήρυξη προβλέπεται ότι οι ίδιες θέσεις ανά ειδικότητα μπορούν να καλυφθούν διαζευτικά με τίτλο σπουδών περισσότερων της μίας κατηγορίας.

Πώς θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων

Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η εμπειρία, η γνώση ξένων γλωσσών, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών και η οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων θα βαθμολογούνται ανάλογα για την κατάταξη των υποψηφίων σε πίνακες.

Σημειώνεται ότι 200 μονάδες θα λαμβάνουν όσοι έχουν εργαστεί στην ΕΡΤ ΑΕ, εφόσον οι υποψήφιοι που έχουν απολυθεί λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλον εργοδότη.

Για τον διορισμό στις θέσεις ειδικοτήτων εκτός Αττικής που αφορούν τους οικείους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της καταργηθείσας ΕΤ θα συνταχθούν ειδικοί πίνακες από μόνιμους κατοίκους των δήμων, στους οποίους εκτείνεται η εμβέλεια των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών.

Οι υποψήφιοι θα καταταχθούν σε πίνακες κατά ειδικότητες σύμφωνα με τις προκηρυσσόμενες θέσεις και βάσει κριτηρίων επιλογής. Οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών www. minfin.gr.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν πρέπει να δηλώσουν εγγράφως ότι δέχονται να προσφέρουν την εργασία τους σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στις σχετικές ατομικές συμβάσεις εργασίας που θα συνάψουν με τον Ειδικό Διαχειριστή.

Πηγή: Tα Νέα

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.7.2013