Επίθεση στο Λονδίνο

Από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη βρετανική πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, ανάμεσά τους ένας Καναδός και ένας Γάλλος, ενώ 48 τραυματίστηκαν. Από τους τραυματίες, οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί γάζωσαν τους δράστες

Οκτώ αστυνομικοί πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές προκειμένου να σταματήσουν τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο, οι οποίοι φαίνονταν πως ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που φόραγαν γιλέκα με εκρηκτικές ύλες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

Τα γιλέκα με τις εκρηκτικές ύλες δεν ήταν αληθινά, αποδείχθηκε κατόπιν, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν πενήντα βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» επισήμανε ο Ρόουλι.

«Η κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωποι ήταν κρίσιμη: επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».

«Τρεις ένοπλοι άνδρες φορούσαν κάτι που φαίνονταν ως γιλέκα αυτοκτονίας. Είχαν ήδη επιτεθεί και σκότωσαν πολίτες, έπρεπε να τους σταματήσουμε αμέσως» τόνισε ο Μαρκ Ρόουλι.

«Αντιθέτως εγώ δεν εξεπλάγην καθώς όταν αντιμετώπισαν τα πρόσωπα εκείνα που φοβούνταν ότι ήταν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, οι ένοπλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι είχαν εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσώπευαν εκείνα τα πρόσωπα».

Τα 8 λεπτά της φρίκης

Μέσα σε 8 λεπτά από την πρώτη κλήση που έγινε για το συμβάν κατάφεραν οι Βρετανοί αστυνομικοί να εξουδετερώσουν τους τρεις μακελάρηδες.

Το χρονικό της νέας επίθεσης στο Λονδίνο, όπως το κατέγραψε ο Guardian (ώρες Βρετανίας), έχει ως εξής:

22:07- Κλήθηκε ασθενοφόρο για περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου.

22:08- Η αστυνομία έλαβε αναφορές για βαν που χτυπά πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Προκύπτουν μαρτυρίες για ένα βαν που πέφτει με ταχύτητα στο πλήθος και για αρκετά κορμιά στον δρόμο.

Το βαν συνεχίζει στην λεωφόρο Μπόροου, όπου πέφτει έξω από παμπ και οι δράστες το εγκαταλείπουν. Μάρτυρες αναφέρουν ότι βλέπουν τους δράστες να μαχαιρώνουν ανθρώπους στην Μπόροου Μάρκετ. Οι μαρτυρίες τους είναι τρομακτικές.

22:14- Τα πρώτα ασθενοφόρα φτάνουν στο σημείο

22:16- Ενοπλοι αστυνομικοί φτάνουν εκεί και πυροβολούν τους τρεις δράστες, έξω από την παμπ Wheatsheaf.

Μέι: Οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά

Οι βρετανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ 48 τραυματίσθηκαν.

Πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων οι Συντηρητικοί της Μέι και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, ανέστειλαν σήμερα την προεκλογική εκστρατεία τους, αλλά η Μέι δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα.

«Σε ένδειξη σεβασμού, τα δύο πολιτικά κόμματα αναστείλαμε για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία μας, όμως δεν μπορεί να επιτραπεί στη βία να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί πλήρως αύριο και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη», τόνισε η Μέι σε δήλωση που έκανε μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.\ 

https://www.youtube.com/watch?v=oV027_ok4fk

https://www.youtube.com/watch?v=c7uWn5pVR_k

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/6/2017 Newpost