/

Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθη, χθες (25.04.2024), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, 36χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην οικία του 36χρονου, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -14,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για το αδίκημα της κλοπής, στην Κεφαλονιά

Σχηματίσθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο 18χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (24.04.2024), παραβίασαν είσοδο επιχείρησης σε περιοχή του Αργοστολίου και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των -40- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανωτέρω δραστών, θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Συνελήφθησαν τρία (3) διωκόμενα πρόσωπα, σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, χθες (25.04.2024), το πρωί, στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, από Υπηρεσίες των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, τρεις (3) ημεδαποί, που διώκονταν -κατά περίπτωση- με εντάλματα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, στην Κεφαλονιά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, 16 και 19 ετών, καθώς σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσε ένα ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του δεύτερου δύο εντάλματα σύλληψης, του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου, για το αδίκημα της ληστείας.

Σε μία ακόμη περίπτωση στην Κέρκυρα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κέρκυρας, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, για παραβίαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθη ημεδαπή για παράνομη κατοχή και διάθεση προς πώληση πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων, στη Ζάκυνθο

Κατασχέθηκαν συνολικά -3.750- πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη, χθες (25.04.2024), το πρωί, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ημεδαπή, για παράνομη κατοχή και διάθεση προς πώληση πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, η ημεδαπή εντοπίσθηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ως προσωρινά υπεύθυνη, διέθετε προς πώληση σε κατάστημα, στην πόλη της Ζακύνθου, συνολικά -3.750- τεμάχια παιδικών πυροτεχνικών αθυρμάτων, χωρίς σχετική άδεια.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, σε βάρος της ανωτέρω συλληφθείσας, καθώς και του ιδιοκτήτη του καταστήματος θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί -κατά την αυτόφωρη διαδικασία-, εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις κατοικιών στην Κέρκυρα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και συνέργεια στο ίδιο αδίκημα, κατά περίπτωση

Εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι (6) υποθέσεις κλοπών από οικίες

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ράβδοι ασημιού, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, αξίας άνω των -26.000- ευρώ

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, την Τετάρτη (24.04.2024), το απόγευμα, στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, πέντε ημεδαποί, ηλικίας από 16 έως 54 ετών, εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις κατοικιών στην Κέρκυρα.

Σε βάρος τεσσάρων εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, ενώ συγκατηγορούμενος για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα είναι ένας ακόμη ημεδαπός 54 ετών, πατέρας δύο εκ των δραστών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Τετάρτης (24.04.2024), έξω από το Λιμάνι της Κέρκυρας, να επιβαίνουν, σε φορτηγό ι.χ. ιδιοκτησίας του 54χρονου, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν, ακτοπλοϊκώς από το νησί.

Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι οι τέσσερεις ημεδαποί, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές, με λεία χρυσαφικά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, η δράση των παραπάνω ατόμων, έχει ταυτοποιηθεί σε τέσσερις περιπτώσεις διαδοχικών διαρρήξεων οικιών, σε περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (22.04.2024) και την Τρίτη (23.04.2024) κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ράβδοι ασημιού, καθώς και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων που η αξία τους εκτιμάται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -26.000- ευρώ, ενώ μέρος αυτών αναγνωρίσθηκε από τους κατόχους τους και αφορά δύο ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων, στην ίδια περιοχή του νησιού, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2022 και τον Δεκέμβριο του 2023.

Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της όποιας κατασχέθηκαν -5- κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή.

Εστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/4/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA