/

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Για το Νοέμβριο 2023 η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

● Σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση με ομιλητή τον συμπατριώτη μας καθηγητή τής Σχολής Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κ. Γεράσιμο Λυμπεράτο με θέμα «Διαχείριση βιοαποβλήτων για μία κυκλική οικονομία». Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερομηνία πραγματοποίησης της ομιλίας-συζήτησης και για τον τρόπο παρακολούθησής της.

● Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης διήμερο εκδηλώσεων στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Αργοστόλι και το Ληξούρι με γενικό θέμα «Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα Σχολείο της Κοινότητας»: το διήμερο περιλαμβάνει

► στο Αργοστόλι (Σπίτι του Δασκάλου) προβολή ταινίας και εργαστήρια με θέματα και δραστηριότητες σχετικές με την Παιδαγωγική Freinet και σύντομη αναφορά στον Κεφαλονίτη Δάσκαλο Γεώργιο Φωτεινάτο από τα Σβορωνάτα (οπαδό της Παιδαγωγικής Freinet) και

►στο Ληξούρι (Μουσείο Ληξουρίου) ομιλία για τον Κεφαλονίτη Δάσκαλο από τη Θηνιά Παναγή Δημητράτο και τη συμβολή του στους εκπαιδευτικούς αγώνες και το σοσιαλιστικό κίνημα και τη σοσιαλιστική κοσμοθεωρία καθώς και μουσικό πρόγραμμα.

Θα υπάρξει αναλυτικό πρόγραμμα.

● Στις 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Μουσείου Ληξουρίου παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης-Μουσείου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης-Μουσείου Ληξουρίου  “Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη” και χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη των μουσειακών συλλογών και μνημείου της», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

         Σας περιμένουμε.

                                                                       ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/11/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA