Ιόνιο Πανεπιστήμιο: διεύρυνση συνεργασιών με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Ομαδική φωτογραφία από την επίσκεψη της αποστολής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ομαδική φωτογραφία από την επίσκεψη της αποστολής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σε δύο ακόμα σημαντικές συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των Η.Π.Α. προχώρησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το γεγονός επισημοποιήθηκε και τυπικά με την υπογραφή, διαδικτυακά, των μνημονίων συνεργασίας με το University of Alabama και το Hellenic American Project (HAP) του Queens College της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

Οι συζητήσεις για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα είχαν ξεκινήσει κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος των Η.Π.Α. στο πλαίσιο του Pharos Summit που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022. Ακολούθησε νέα επίσκεψη πολυπληθούς αντιπροσωπείας στην πόλη της Κέρκυρας τον Ιούνιο του 2023, στην οποία οριστικοποιήθηκαν οι τομείς κοινού ενδιαφέροντος, οι οποίοι αποτυπώνονται στο μνημόνιο συνεργασίας και συνοπτικά περιλαμβάνουν την οργάνωση κοινών προγραμμάτων σπουδών, την ανταλλαγή και φιλοξενία φοιτητών και διδακτικού / ερευνητικού προσωπικού, καθώς και την κατάρτιση συνεργατικών έργων, συνεδρίων και θερινών σχολείων.

img 1
img 2

img-1: Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ιονίου Παν/μίου και Hellenic American Project (HAP) του Queens College της Νέας Υόρκης

img-2: Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ιονίου Παν/μίου και Hellenic American Project (HAP) του Queens College της Νέας Υόρκης- στο μεγάλο πλαίσιο διακρίνονται ο καθηγητής Νικόλαος Αλεξίου του Queens College της Νέας Υόρκης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/9/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA