Με το μήνυμα αυτό σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης δύο πολύ ενδιαφερόντων βιβλίων του Δρος Ιστορίας Ραϋμόνδου Αλβανού το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στις 20.00 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Κεφαλληνίας και τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:
– Κώστας Πετράκης, Κοινωνιολόγος, Λέκτορας, Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
– Ηλίας Τουμασάτος, Δρ Ιστορίας, εκπαιδευτικός
και ο συγγραφέας των βιβλίων Ραϋμόνδος Αλβανός, Διδάσκων στο ΜΠΣ «Δημόσια Ιστορία» του Ε.Α.Π.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δημήτρης Ζαβιτσιάνος
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δώρα Ζαφειράτου, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη ΓΑΚ Τμήματος Κεφαλληνίας
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία σας στην εκδήλωση αυτή.
Λίγα λόγια για τα βιβλία:
Στο πλαίσιο μιας σειράς παρουσιάσεων των βιβλίων του, ο Ραϋμόνδος Αλβανός συστήνει τα βιβλία του «Ο ελληνικός εμφύλιος» και «Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες» στο Αργοστόλι, για να συζητήσουμε μαζί του θέματα όπως η σημασία της Ιστορίας στο παρόν, ο παραδοσιακά έντονος διχασμός των Ελλήνων, η επίδραση του Εμφυλίου στη σημερινή εποχή κ.ά.
Με το έργο του ο συγγραφέας απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση, «μια ευκαιρία αναστοχασμού, ενδοσκόπησης και κριτικής ανάλυσης των βεβαιοτήτων και των εικόνων που έχουμε τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους». Πρόκειται για μια διαδικασία αυτογνωσίας χρήσιμη τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Με εκτίμηση,
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης
Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/6/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA
