Αποχώρηση της ΑΝΑΣΑ από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίαση παρωδία χαρακτηρίστηκε ο δήθεν απολογισμός της Οικονομικής Επιτροπής.

Τοποθέτηση Θεόδωρου Γαλιατσάτου, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ:

«Αυτή η συνεδρίαση είναι μια παρωδία.

Επί 6 μήνες η Οικονομική Επιτροπή λειτουργεί με την στημένη της πλειοψηφία και αποφασίζει με κριτήρια μακριά από τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας.

Σταθερές επιλογές τής ελέω κυβερνητικών νόμων πλειοψηφίας, οι απ’ ευθείας αναθέσεις, οι πελατειακού χαρακτήρα προσλήψεις προσωπικού, οι διαγωνισμοί χωρίς δημοσίευση, με στόχο αφ’ ενός την δημιουργία εκλογικού στρατού και αφ’ ετέρου την ευνόηση εργολαβικών συμφερόντων με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος αφού οι εκπτώσεις  σχεδόν όλων των πράξεων αυτών κυμαίνονται από 1-3%.

70 τουλάχιστον απ’ ευθείας αναθέσεις καταγράφονται στο τελευταίο διάστημα ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Τελείως ενδεικτικά:

−          5 διαγωνισμοί χωρίς δημοσίευση ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου 600 χιλιάδων ευρώ σε Ζάκυνθο-Κέρκυρα-Ιθάκη-Λευκάδα.

−          Κατάτμηση ομοειδών έργων για να ικανοποιηθούν περισσότεροι ημέτεροι όπως στην περίπτωση του έργου της επούλωσης λακκουβών της Κέρκυρας.

−          Επιχείρηση απ’ ευθείας ανάθεσης-μαμούθ 1 εκατομμυρίου 100 χιλιάδων ευρώ σε κατάλογο εργολάβων στην Κεφαλονιά.

−          Εμμονή στην ικανοποίηση εξωγενών οικονομικών συμφερόντων σε βάρος του τόπου όπως για παράδειγμα η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου της ράμπας στο λιμάνι της Βασιλικής στην Λευκάδα που έφθασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση κόλαφο για την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής.

Αυτή η βίαιη υποκατάσταση του απ’ ευθείας εκλεγμένου από τους πολίτες με απλή αναλογική σώματος, που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, με όργανο στο οποίο δημιουργείται τεχνητή πλειοψηφία, ουσιαστικά διορισμένη με στοχευμένη νομοθέτηση, αφ’ ενός για την αναίρεση της απλής αναλογικής και αφ’ ετέρου για την απόδοση πλήρους επικυριαρχίας περιφερειαρχών και δημάρχων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ, είναι σοβαρή στρέβλωση της δημοκρατίας, στην οποία σεις της περιφερειακής αρχής είστε συμμέτοχοι.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την παρωδία αυτή.

Η ΑΝΑΣΑ την καταγγέλλει και αποχωρεί από την συνεδρίαση.»

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/12/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA