8,8 εκ. ευρώ για τα έργα Λιμένα Ζακύνθου και Αγ. Νικολάου Βολιμών

Το έργο με την αποπεράτωσή του θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία της Ζακύνθου, μέσω του εκσυχρονισμού των υποδομών του νησιού και ιδιαιτέρως της βελτίωσης της συγκοινωνιακής σύνδεσης καθώς και στην ενίσχυση της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα στα νησιά μας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπενθυμίζοντας ότι η μελέτη του έργου ανατέθηκε το 2005 και έκτοτε δεν κατέστη δυνατό ούτε καν να ολοκληρωθεί η μελέτη, πόσο μάλλον το έργο.

“Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της ΠΙΝ βρήκαμε λιμνάζοντα έργα και μελέτες. Ένα παράδειγμα είναι και το λιμενικό έργο στη Ζάκυνθο. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της μελέτης και επιπλέον να εξασφαλίσουμε την κατασκευή του έργου, του οποίου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύουμε τον προϋπολογισμό του, προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό και σύγχρονο”, είπε και κατέληξε: Με τα έργα και τις δράσεις της περιφερειακής αρχής, τα νησιά μας παίρνουν πραγματικά ανάσα. Προχωράμε με νέες υποδομές, βάζουμε γερά θεμέλια για την ανάπτυξη των νησιών μας και δεν εγκαταλείπουμε τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης που βοηθούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας”.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,27/3/2019, #ODYSSEIA