Lloyd’s: 15 Ελληνες εφοπλιστές στους 100 σημαντικότερους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Το πρώτο ελληνικό όνομα που εμφανίζεται στη λίστα – για ένα ακόμα έτος – είναι αυτο του Γιάννη Αγγελικούση, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση, δύο θέσεις υψηλότερα από την κατάταξη του περασμένου έτους (όγδοη θέση).

Ο Kitack Lim, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Οργάνωσης της Νότιας Κορέας, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο.

Ο δεύτερος Έλληνας στο Lloyds Top 100 είναι ο Γιώργος Προκοπίου, στην 12η θέση, από την 15η πέρυσι, ενώ η Αγγελική Φράγκου εμφανίζεται στην  22η θέση στην παγκόσμια επιρροή.

Ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulκ, κερδίζοντας 14 θέσεις από πέρυσι βρέθηκε στην 24η θέση φέτος.

Ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και Dryships κατέχει την 25η θέση.

Ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog είναι ο επόμενος, ενώ ο Θεόδωρος Βενιάμης που εμφανίζεται 43ος σε αυτή τη διεθνή κατάταξη, είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πρόεδρος ΕΕΕ: Η ναυτιλία θα επανέλθει στην Ελλάδα, όταν όμως δοθεί ολιστική λύση στο θέμα της σημαίας

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος στο «πηδάλιο» της Costamare βρίσκεται στην 51η θέση και ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι 59ος – και οι δύο σημαντικά υψηλότερα από πέρυσι.

Ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, ο πρόεδρος της Bimco, κατατάσσεται στην 74η θέση, ενώ μοιράζεται τη θέση αυτή με τον Angus Frew, τον γενικό γραμματέα του οργανισμού.

Στην 77η θέση βρίσκεται ο Νικόλας Τσάκος, ο πρώην πρόεδρος της Intertanko, ενώ ακολουθεί ο νέος πρόεδρος της Intercargo Δημήτρης Φαφαλιός.

Ο Γιώργος Λογοθέτης του Ομίλου Libra βρίσκεται στην 80η θέση και είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον κατάλογο.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θεωρείται ως ο 95ος πιο επιφανής, ενώ ακολουθεί η Δέσποινα Θεοδοσίου, πρόεδρος της Wista International (νέο όνομα στη λίστα).

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/12/2018, #ODYSSEIA