5 Ομογενείς στην Νέα Βουλή της Βικτώριας

Άνετα επανεξελέγησαν βουλευτές με το Εργατικό Κόμμα και ο Στιβ Δημόπουλος με τον Νικ Στάϊκο.

Στο Oakleigh η στροφή υπέρ του κ. Δημόπουλου έφθασε το 8% και μετά τις δεύτερες προτιμήσεις το ποσοστό του ανήλθε στο 66,2% από 58,2% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές.

Ο (επίσης ελληνικής καταγωγής) Andrew Edmonds, παρά την στήριξη που του παρείχαν ορισμένοι γνωστοί Έλληνες της περιοχής, δεν τα κατάφερε.

Στο διπλανό Bentleigh, o Εργατικός βουλευτής Νικ Στάικος όχι απλώς κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του, την οποία κατείχε οριακά, αλλά αύξησε εντυπωσιακά το ποσοστό του κατά 11,8% και το ανέβασε στο 62,6% μετά τις δεύτερες προτιμήσεις από 50,8% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές!

Μεγάλη νίκη δείχνει να σημειώνει και η Κέιτ Θεοφάνους στο Northcote. Η κυρία Θεοφάνους, κόρη του πρώην πολιτειακού υπουργού Φάνου Θεοφάνους, κερδίζει την έδρα αυτή από τους Πράσινους καθώς έως χθες συγκέντρωνε ποσοστό 52,8%.

Κάποιες ελπίδες να εκλεγεί διατηρούσε έως χθες και μια άλλη ομογενής υποψήφια του Εργατικού Κόμματος. Πρόκειται για την Jennifer Kanis, η οποία, πάντως ήταν περίπου 1,2% πίσω από την Ellen Sandell των Πράσινων που κατέχει και την έδρα.

Ο μοναδικός, ελληνικής καταγωγής, Φιλελεύθερος βουλευτής, Ανδρέας Κάττος, δεν απέφυγε την τύχη της παράταξής του. Καθώς σημειώθηκε στροφή άνω του 8% σε βάρος του, έχασε την έδρα του South Barwon.

(www.panhellenicpost.com)

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/11/2018, #ODYSSEIA Εύα Παπαδάτου