«Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά»

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος  στη σημερινή  συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της δράσης απευθύνοντας κάλεσμα σε νέους ανθρώπους, γονείς και  εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν το βράδυ της Παρασκευής στην εκδήλωση. «Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έτσι κι αλλιώς έχουμε έναν κοινωνικό χαρακτήρα στις δραστηριότητες μας. Εμπλεκόμαστε στη διαδικασία της καταπολέμησης -κυρίως της πρόληψης -σε σχέση με τη χρήση των ουσιών μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στα Κέντρα Πρόληψης που υπάρχουν στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, στα οποία συμμετέχουμε είτε χρηματοδοτώντας είτε στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των δ.σ, μια διαδικασία που γίνεται ασφαλώς  και με την υψηλή εποπτεία του ΟΚΑΝΑ. Έτσι λοιπόν έχουμε τη δική μας ευαισθησία πέρα από την ευαισθησία που έχει ο κάθε άνθρωπος προσωπικά», είπε ο κ.Γαλιατσάτος επισημαίνοντας ότι η  συγκεκριμένη εκδήλωση ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματσούκας αν και οι διωκτικές αρχές έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες στο θέμα των ναρκωτικών, καθώς έχουν συλλάβει πολλές εγκληματικές οργανώσεις αλλά και έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών , ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο. «Η δράση που διοργανώνουμε έχει προληπτικό ρόλο και αφορά την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων, γιατί παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, το ανησυχητικό φαινόμενο να ξεκινούν τη χρήση ναρκωτικών από μικρές ηλικίες», τόνισε ο κ.Ματσούκας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η πετυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση «Dust in the wind» , σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Γάλλια, βασισμένη στο θεατρικό έργο του αείμνηστου Νίκου Μώρου “Είσαι καλά βρε;”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δ.σ  του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ- » Κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του Aids, Σπύρο Δολιανίτη  πρόκειται για ένα επίκαιρο θεατρικό έργο που περιστρέφεται γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα και προβλήματα, όπως είναι τα ναρκωτικά. «Δίνουμε ερεθίσματα στη νεολαία και προσπαθούμε να δείχνουμε διαφορετικούς δρόμους, οι οποίοι είναι ξεχωριστοί και πολύ πιο όμορφοι  από τους δρόμους της ψευδαίσθησης των ναρκωτικών», δήλωσε ο κ.Δολιανίτης.

_____________________________

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων

σε συνεργασία με το Σύλλογο “ΣΤΗΡΙΞΗ”

σας προσκαλούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ.

στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Αγ. Μιχαήλ & Γεωργίου,

στην εκδήλωση που από κοινού διοργανώνουν, στα πλαίσια

της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

και της υιοθέτησης από την Ελληνική Αστυνομία του 2018

ως «Έτος Δράσεων Κατά των Ναρκωτικών».

“ Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας – Λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά”

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

1. Ομιλίες από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Γενικό

Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο Ιωάννη Ματσούκα.

2. Μουσικοθεατρική εκδήλωση “Dust in the wind” βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ν.

Μώρου, με τη σκηνοθεσία του Π. Γάλλια.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ο Γενικός

Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

Ιωάννης ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

Ταξίαρχος

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/6/2018