Δημοσίευμα της Daily Telegraph: σχέδιο ανατροπής της πρωθυπουργού Μέι από βουλευτές των Τόρις

Συντηρητικοί βουλευτές, περιλαμβανομένων και υπουργών, κατέληξαν ότι η Μέι δεν μπορεί να οδηγήσει την χώρα στις επόμενες εκλογές και τώρα συζητούν για το πότε θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ευρωσκεπτικιστές βουλευτές προειδοποιούν ότι η όποια προσπάθεια να παραμείνει η Βρετανία στην τελεωνειακή ένωση και στην ενιαία αγορά ή τυχόν περιθώριο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να διατηρήσει την υπεροχή του έναντι των βρετανικών κοινοβουλίων θα προκαλέσει πραξικόπημα “εν μια νυκτί”.

Ένας πρώην υπουργός των Τόρις δήλωσε: “Αν είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι οπισθοχωρεί, θεωρώ ότι (η Μέι) θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Το ζήτημα είναι ότι δεν αποτελεί πια ενωτικό στοιχείο. Έχει στ΄αλήθεια εξοργίσει την κοινοβουλευτική ομάδα για προφανείς λόγους. Επομένως, φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν καλές προθέσεις προς το πρόσωπό της”.

Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα: “Αυτό που πιθανόν να κάνουμε είναι να βάλουμε έναν υποψήφιο απέναντί της, έναν Δούρειο Ίππο. Μπορείτε να φανταστείτε ποιός θα είναι…”. Ένας άλλος πρώην υπουργός δήλωσε: “Αν (η Μέι) μαλακώσει στο Brexit, ο κόσμος θα γκρεμιστεί…θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως”.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/6/2017 ΜΝΜ