Aστυνομικά ΝΕΑ ΠΙΝ

 52χρονης ημεδαπής, χθες (08-03-2017) στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λευκάδας,   για κλοπή

  43χρονου ημεδαπού, χθες (08-03-2017) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας

 31χρονου ημεδαπού, την Τρίτη (07-03-2017) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του, από τον κ. Ανακριτή Κέρκυρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 42χρονου υπηκόου Αλβανίας, την Τρίτη (07-03-2017) στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

 40χρονου υπηκόου Τυνησίας, την Κυριακή (05-03-2017) στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών  και

 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, το Σάββατο (04-03-2017) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, για ληστεία

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Συνελήφθησαν (14) άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κέρκυρας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, συνελήφθησαν συνολικά (14) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, κατά περίπτωση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν:

  Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, τρία (3) άτομα για παραβάσεις που αφορούσαν την στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Επιπλέον βεβαιώθηκαν (51) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τις οποίες οι (16) αφορούσαν την παραβίαση ορίων ταχύτητας, (8) για οδήγηση χωρίς κράνος και προστατευτική ζώνη και άλλες.

  Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), 21χρονος ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και 34χρονος ημεδαπός για κατοχή ποσότητα λαθραίου καπνού.

  Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, δύο άτομα για ένταλμα σύλληψης και εκκρεμή καταδικαστική απόφαση αντίστοιχα.

 Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας, τρεις (3) αλλοδαποί,  δύο υπήκοοι Νιγηρίας και ένας Σομαλίας, για κατοχή και πώληση ειδών παραεμπορίου.

  από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, 41χρονος ημεδαπός για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.

 Τέλος, από διάφορες Υπηρεσίες, τρεις αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Κέρκυρας, δύο υποθέσεις κλοπών και σχηματίστηκαν κατά περίπτωση δικογραφίες,  σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός 35χρονου άνδρα και  δύο γυναικών, ηλικίας 34 και 57 ετών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, την Παρασκευή (03-03-2017), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, ως ο δράστης της κλοπής από αποθήκη, ξυλουργικών μηχανημάτων και άλλων αντικειμένων, στην περιοχή των Καρουσάδων, συνολικής χρηματικής αξίας (12.350) ευρώ περίπου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί και τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, που διερεύνησαν υπόθεση κλοπής χρυσαφικών, αξίας (1.500) ευρώ, το πρωί της Καθαρά Δευτέρας (27-02-2017), από κατοικία  σε χωριό της κεντρικής Κέρκυρας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών 34 και 57 ετών.

Για τις παραπάνω υποθέσεις, οι αντίστοιχες δικογραφίες  που σχηματίστηκαν, διαβιβάστηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα κλοπής στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (06-03-2017), το πρωί στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 15χρονος ημεδαπός , για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς που διερεύνησαν την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανήλικοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν, το βράδυ της Κυριακής (05-03-2017) στην πόλη της Κέρκυρας την τσάντα 59χρονης ημεδαπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, καθώς και γονιών τους για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,8 kai 9/3/2017