Le Monde: Εκλογική νίκη της Λεπέν μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε κατάρρευση

Θα ήταν η τρίτη μεγάλη πανωλεθρία: μετά το Brexit και την επικράτηση τουTrump στις ΗΠΑ, η εκλογή Λεπέν στην προεδρία της Γαλλίας.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα – εκτιμά η Monde – θα είχε ως αποτέλεσμα η Ευρώπη – η οποία βασίζεται στη συμφιλίωση της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ατλαντικής Συμμαχίας – να εκραγεί.

Αν ο Φιγιόν αποτύχει, λόγω του Penelogate και του προγράμματός του, που πολλοί εκτιμούν ότι είναι σκληρό, ο νέος Eμανουέλ Μακρόν θα είναι ο τελευταίος που ίσως μπορεί να σταματήσει την ακροδεξιά από έναν εκλογικό θρίαμβο, υποστηρίζει η Monde.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,10/2/2017, MNM

Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε ο νέος Αστυνομικός Δ/ντης Κέρκυρας

Συνάντηση γνωριμίας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τον νέο Αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας ταξίαρχο Ιωάννη Ματσούκα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων υποστράτηγο Γεώργιο Τσιρογιάννη και τον Δ/ντη Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας Ματθαίο Γιαννούλη.

Οι εκπρόσωποι της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφώνησαν για την συνέχιση της κοινής συνεργασίας για την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ειδικότερα τη συζήτηση απασχόλησε η πιθανότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 -2020, για την ενίσχυση με μηχανολογικό εξοπλισμό, οχήματα, την οδική σήμανση, αντικατάσταση πινακίδων ΚΟΚ, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, οριοσήμανση κλπ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/2/2017