Νέα από ΠΙΝ: Προϋπολογισμός 2017 – Νέα Έργα

Ο ανάδοχος του έργου ανέλαβε τη δέσμευση της ολικής αποπεράτωσης των εργασιών  σε τριάντα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Την ικανοποίησή του για τις γρήγορες διαδικασίες που οδηγούν στην έναρξη της υλοποίησης του πλέον σημαντικού έργου για το ακριτικό νησί της Ερείκουσσας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπενθυμίζοντας ότι το έργο είχε απενταχθεί τον Αύγουστο του 2014.

“Ως περιφερειακή αρχή αποφασίσαμε ότι είναι προτεραιότητα και βασική αναγκαιότητα η παροχή σύγχρονων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών πρόσβασης στα μικρά νησιά του Ιονίου και εντάξαμε και πάλι το έργο, θέτοντας στόχο την γρήγορη ολοκλήρωσή του και την απόδοσή του για χρήση στους ακρίτες μας”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου λιμανιού στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, κατασκευή οδοποιίας για τη σύνδεση του λιμένα με τον οικισμό και δημιουργίας λιμενολεκάνης συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που θα μπορεί να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσσας.

“Απαντούμε στις άνευ αντικειμένου επικρίσεις με έργα κι έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί οι πολίτες στα Ιόνια Νησιά χόρτασαν από λόγια με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Ήρθε η ώρα των έργων. Καταφέραμε να βγάλουμε από το τέλμα στο οποίο οδηγήθηκαν εξαιτίας αστοχιών, αδιαφορίας και λάθος επιλογών έργα πρώτης προτεραιότητας για τα νησιά μας. Προχωρούν ουσιαστικά και ποιοτικά τα έργα στον Χάρακα Κεφαλονιάς και στο λιμάνι Ερείκουσσας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  για το πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό 2017

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστος Μωραΐτης εξέδωσε πρόσκληση για την Ειδική συνεδρίαση του Σώματος, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 15.00, με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων ως εξής:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού)

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ: Διοικητήριο -Αργοστόλι /Πλατεία Βαλιάνου,

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διοικητήριο – 21ης Μαΐου

ΛΕΥΚΑΔΑ: Διοικητήριο – Αντ. Τζεβελέκη.

Θα συζητηθούν και θα ληφθεί απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο: Έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οικ. Έτους 2017.

Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Θέμα 2ο: Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2017 Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εισηγητής : Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.12.2016