Aστυνομικά ΝΕΑ ΠΙΝ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω,  ο 19χρονος,  τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (12-10-2016) τι στιγμή που επιχειρούσε να παραβιάσει αυτοκίνητο, στην πόλη της Κέρκυρας.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος εμπλέκεται σε συνολικά (14) περιπτώσεις κλοπών από ανασφάλιστα κυρίως αυτοκίνητα, το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολουθούσε ο 19χρονος, εντόπιζε  ανασφάλιστα αυτοκίνητα και στη συνέχεια αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των χρημάτων που είχε αφαιρέσει καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας,.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σε Λευκάδα, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης καθώς και ναρκωτικά χάπια

Διαδοχικές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια αστυνομικών ερευνών, σε Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κέρκυρα,  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα,  στην πρώτη περίπτωση, στη Λευκάδα, την Τετάρτη (12-10-2016) το μεσημέρι εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 24χρονος ημεδαπός και στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (62) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη (12-10-2016) το βράδυ, εντοπίστηκε στην περιοχή του Λαγανά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), 40χρονη υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου και στην κατοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (2,4) γραμμαρίων περίπου.

Αντίστοιχα στην Κέρκυρα, σε δύο ακόμη περιπτώσεις, την Τρίτη (11-10-2016) το απόγευμα και την Τετάρτη (12-10-2016) το βράδυ, εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 24 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν (12) ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Εξιχνιάστηκαν τρείς διαδοχικές υποθέσεις κλοπών στη Ζάκυνθο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, τρείς υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών που αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την διερεύνηση περιστατικών κλοπών, ταυτοποιήθηκε η δράση ενός 40χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, η δράση του εντοπίζεται σε τρία συνολικά περιστατικά, την Τετάρτη (28-09-2016), το Σαββάτο (01.10.2016) και την επομένη Κυριακή (02.10.2016), κατά τις οποίες αφαίρεσε τσάντες με προσωπικά αντικείμενα και  χρήματα.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε  κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 40χρονου για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών, η οποία θα  διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14.10.2016