Τροχαίο ατύχημα χτες στον Καραβόμυλο.

Ο τραυματίας, παρέμεινε για μισή και πλέον ώρα στο οδόστρωμα, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Η μεταφορά του στο Κ.Υ. Σάμης, έγινε στην καρότσα ημιφορτηγού αυτοκινήτου και από εκεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε από το Αργοστόλι. Δεν είναι η πρώτη φορά που, έχουμε τέτοια περιστατικά στον Καραβόμυλο. Η έλλειψη σήμανσης ή κατόπτρων στους δρόμους του χωριού, δημιουργεί, τροχαία ατυχήματα, ( στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν γίνει αρκετά ), ευτυχώς τις περισσότερες φορές, χωρίς τραυματισμό.

Επίσης για άλλη μια φορά θα πρέπει να επισημάνουμε την έλλειψη οδηγών του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Σάμης, με αποτέλεσμα, τις περισσότερες ώρες της ημέρας, να μένει ακινητοποιημένο, ( υπάρχει μόνο ένας οδηγός ).

Θα πρέπει ακόμα  οι αρμόδιοι, να δουν την στρεβλή κατά την άποψή μας λειτουργία του ΕΚΑΒ στο νησί μας. Με νόμο του τότε υπουργού υγείας κ, Άδωνι  Γεωργιάδη, τα ασθενοφόρα, που ανήκαν στις νοσηλευτικές μονάδες του νησιού και μπορούσαν να κινηθούν άμεσα, “έφυγαν” και εντάχθηκαν στο ΕΚΑΒ.  Με αυτόν τον νόμο, για να κινηθεί ένα ασθενοφόρο, πρέπει να ανακοινωθεί το περιστατικό στο ΕΚΑΒ Πάτρας και από εκεί να δοθεί εντολή κίνησης του ασθενοφόρου. Δηλαδή και οδηγός να υπήρχε την ώρα του ατυχήματος, για το ασθενοφόρο της Σάμης, θα έπρεπε να ακολουθηθεί η προαναφερόμενη διαδικασία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το περιστατικό.

Πιστεύουμε πως πρέπει να επανέλθουν τα ασθενοφόρα, στις ιατρικές μονάδες του νησιού ( όπως ήταν πριν τον νόμο Γεωργιάδη ) και φυσικά να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Υποχρέωση του κράτους, είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και όχι η εγκατάλειψή τους, στις μνημονιακές επιταγές, των τοκογλύφων της Ευρώπης και όχι μόνο.

Και η χτεσινή παραμονή του τραυματία στον Καραβόμυλο, για μισή και πλέον ώρα στην άσφαλτο, αυτό ακριβώς δείχνει! Την εγκατάλειψη των πολιτών στα συμφέροντα των αρπακτικών τοκογλύφων, οι οποίοι με την πολιτική που επιβάλουν στη χώρα μας  και έχουν αποδεχτεί οι κυβερνήσεις της, οδηγούν ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η υγεία, ( με την επιβολή μη πρόσληψης προσωπικού και απαξιώνοντάς το ),  στα “χέρια” ιδιωτικών συμφερόντων.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

ΕΣΤΆΛΗ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.9.2016