Ο Ερντογάν ξεκίνησε εισβολή στη Συρία και μετά… σιωπή! Που είναι η εισβολή;

Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter το Σάββατο έδειξαν συμμορίες τουρκόφιλων τζιχαντιστών, μισθοφόρων του Ερντογάν, από τις οργανώσεις Φαϊλάκ Αλ Σαμ (που έχει σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα) και από τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), να περνάνε τα σύνορα το Σάββατο μετά τη δύση του ηλίου, από το τουρκικό συνοριακό πέρασμα Καρκαμίς που βρίσκεται απέναντι από την Τζαραμπλούς. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές επιχειρούν και τουρκικά στρατεύματα που «υποκρίνονται» τους «αντάρτες».

Την ώρα που αρχινούσε η εισβολή, με μόνο το TRIBUNE να τη μεταδίδει αλλά μοιραία θα τραβούσε πάνω της ύστερα από κάποια ώρα την προσοχή και των διεθνών πρακτορείων, συνέβη στις 22.50 το φοβερό τρομοκρατικό χτύπημα σε κουρδικό γάμο στην πόλη Γκαζιαντέπ, 60 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα, που προκάλεσε νέο μακελειό με 30 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλη η προσοχή έπεσε πάνω στη έκρηξη και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και η παγκόσμια «κοιμισμένη» δημοσιογραφία ούτε «είδαν»(;) την εισβολή που βρίσκεται σε εξέλιξη μερικά χιλιόμετρα παρακάτω.

Να σημειωθεί ότι μετά τη βομβιστική επίθεση στη Γκαζιαντέπ έπεσε απόλυτη σιγή.

Ουδείς γνωρίζει εάν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν, που πέρασαν τα σύνορα, εάν πολεμούν κάπου, τριγύρω, ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει εάν το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται μέσα στην πόλη ή την εγκατέλειψε, όπως ακούγεται, παραδίδοντάς την στους Τούρκους.

Ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι κουρδικά στρατεύματα από τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται νότια της Τζαραμπλούς, κινήθηκαν να την καταλάβουν πριν την πάρουν οι Τούρκοι.

Και φυσικά κανείς δεν ξέρει εάν η «εισβολή» του Ερντογάν συνεχίζεται ή… πάγωσε.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.8.2016