Επίδειξη δύναμης του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες και στο τέλος της όλοι υποστήριζαν ότι ξεπερνούσε τα 3 εκατομμμύρια πολίτες.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας , ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.

Η «συγκέντρωση για τη δημοκρατία και του μάρτυρες» είναι «υπεράνω κομμάτων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Απαγορεύονται οι κομματικές σημαίες, αλλά και τα κομματικά συνθήματα, αν και υπάρχουν πολλά πορτρέτα του Ερντογάν, αλλά και μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ως Ράμπο περιστοιχισμένος από τα πρωτοπαλλίκαρά του.

Η συγκέντρωση μεταδίδεται ζωντανά σε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Τουρκία. Μία τέτοια οθόνη έχει στηθεί και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Εκτός της ηγεσίας του φιλοκουρδικού HDP που , αν και καταδίκασε την απόπειρα του πραξικοπήματος, αποκλείσθηκε διότι κατά τον Ερντογάν υποστηρίζει το PKK.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.8.2016