Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, υπήρξε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης,  με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο 20χρονος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Αυτόφωρες συλλήψεις στην Ζάκυνθο, για την πρόληψη της παραβατικότητας

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά (59) συλλήψεις, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, για παράνομη οπλοκατοχή, ηχορύπανση και άλλα

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και άλλα αντικείμενα

Διαδοχικές αυτόφωρες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για αδικήματα που αφορούν την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και παραβάσεις που αφορούν την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στην περιοχή του Λαγανά καθώς και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές του νησιού και εντάσσονται στην εφαρμογή  ολοκληρωμένου πλάνου αστυνόμευσης του νησιού κατά την θερινή περίοδο.

Στον τομέα της καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα  να συλληφθούν την Παρασκευή (29-07-2016), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, στην περιοχή του Λαγανά, δύο υπήκοοι Σερβίας 22 και 20 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή τους βρέθηκαν (12) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (11,9) γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των (3.130) ευρώ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη 18χρονος υπήκοος Ισραήλ.

Σε δύο ακόμη περιπτώσεις συνελήφθησαν στην πρώτη την Κυριακή (31-07-2016), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης υγειονομικού καταστήματος, διότι σε χώρους αυτού βρέθηκαν μία μεταλλική ράβδος, (4) συσκευασίες (φιξάκια)  με κοκαΐνη και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε το Σαββάτο (30-07-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 30χρονος υπήκοος Μ. Βρετανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, στην περιοχή του Λαγανά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (31-07-2016), για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,  και συγκεκριμένα μία 19χρονη υπήκοος Ιταλίας και ένας 25χρονος υπήκοος Μ. Βρετανίας, οι οποίοι οδηγούσαν δίκυκλα μοτοποδήλατα.

Επίσης, κατά την διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν ακόμη (18) άτομα για στέρηση άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στον τομέα της καταπολέμησης της χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28-07-2016) στον Αερολιμένα Ζακύνθου, ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, κάνοντας χρήση πλαστής άδειας διαμονής.

Επιπλέον σε μια ακόμη περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς,  συνελήφθη, με την κατηγορία της κλοπής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ένας 22χρονος υπήκοος Σερβίας, τις πρώτες πρωινές της Παρασκευής (29-07-2016),  στην περιοχή του Λαγανά, διότι λίγη ώρα πριν είχε αφαιρέσει από 19χρονο υπήκοο Μ.Βρετανίας ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (500) ευρώ.

Τέλος στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε τουριστικές επιχειρήσεις ακολουθήθηκε, τα τελευταία 24ωρα, η αυτόφωρη διαδικασία, ενδεικτικά, σε τριάντα δύο (32) περιπτώσεις, ιδιοκτητών και υπευθύνων λειτουργίας, για αδικήματα που αφορούσαν την λειτουργία επιχειρήσεων και κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) χωρίς σχετική άδεια, ηχορύπανση  και άλλα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.8.2016