Aστυνομικά ΝΕΑ ΠΙΝ

Συγκεκριμένα, ο εντοπισμός και σύλληψη των εμπλεκομένων πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια εκτεταμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας και αφορούσαν στην πρώτη περίπτωση, την σύλληψη 40χρονου χθες το απόγευμα, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (46) γραμμάρια ηρωίνης, δενδρύλλια και μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1220) ευρώ.

Αντίστοιχες ποσότητες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τον εντοπισμό και σύλληψη ενός ακόμη 31χρονου, χθες το απόγευμα, στην κατοχή του οποίου αλλά και στην κατοικία του βρέθηκε , ηρωίνη βάρους (44) γραμμαρίων, τρία δενδρύλλια και μικροποσότητες κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1080 ευρώ.

Επίσης, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε έναν 22χρονο υπήκοο Μ. Βρετανίας, στην περιοχή του Κάβου στην Κέρκυρα , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Κατασχτολης Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης .

Οι εμπλεκόμενοι με τις κατά περίπτωσης κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Αυτόφωρες συλλήψεις στην Ζάκυνθο, για την πρόληψη της παραβατικότητας

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερις συλλήψεις, για διακίνηση κοκαΐνης, παράνομη οπλοφορία, ληστεία, παραεμπόριο, ηχορύπανση και άλλα

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ένα περίστροφο μάρκας colt, πτυσσόμενο στιλέτο και μεταλλική  ράβδος, καθώς και (386) προϊόντα παραεμπορίου

Διαδοχικές αυτόφωρες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, το τελευταίο διήμερο, για αδικήματα που αφορούν την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και παραβάσεις που αφορούν την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στην περιοχή του Λαγανά καθώς και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές του νησιού και εντάσσονται στην εφαρμογή  ολοκληρωμένου πλάνου αστυνόμευσης του νησιού κατά την θερινή περίοδο.

Στον τομέα της καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα  να συλληφθούν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, στην περιοχή του Λαγανά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 23χρονος ημεδαπός, οι οποίο κατά περίπτωση βαρύνονται με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 24χρονου αλλοδαπού, βρέθηκε από τους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν την έρευνα (14) συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους  (12.6) γραμμαρίων, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, που αφορά τον 23χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητες κοκαίνης και κάνναβης.

Στον τομέα της παράνομης οπλοφορίας , διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες, ένας 43χρονος είχε στο αυτοκίνητο του μεταλλική ράβδο και πτυσσόμενη στιλέτο και ένας ακόμη  70χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του και συγκεκριμένα στην κατοικία του πυροβόλο περίστροφο μάρκας colt,με έξι φυσίγγια.

Στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, συνελήφθησαν , στην περιοχή του Λαγανά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (22.07.2016), σε τρεις περιπτώσεις ελέγχων οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Μ. Βρετανίας 18 και 29 ετών και ένας ακόμη υπήκοος Ισραήλ  17 ετών , οι οποίοι οδηγούσαν τετράτροχα μοτοποδήλατα (γουρούνες).

Στον τομέα της καταπολέμησης της χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21.07.2016) στον Αερολιμένα Ζακύνθου, ένας 35χρονος υπήκοος Μάλι ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, έχοντας στην κατοχή του πλαστά έγγραφα των Γαλλικών Αρχών

Επιπλέον σε μια ακόμη περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς,  συνελήφθη, με την κατηγορία της ληστείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ένας 20χρονος υπήκοος Σερβίας, σήμερα (23.07.2016) τις πρώτες πρωινές ώρες,  στην περιοχή του Λαγανά, διότι με την συνδρομή δύο ακόμη συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν με την χρήση βίας το κινητό τηλέφωνο 25χρονου ημεδαπού καθώς και χρήματα.

Στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή (22.07.2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, σε παραλιακές περιοχές, επτά (7) συνολικά υπήκοοι Νιγηρίας, οι οποίοι διέθεταν σε παραθεριστές παράνομα προϊόντα. Κατασχέθηκαν συνολικά (386) προϊόντα, για τα οποία ακολουθήθηκε η διαδικασία της καταστροφής.

Τέλος στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε τουριστικές επιχειρήσεις ακολουθήθηκε, τα τελευταία 24ωρα, η αυτόφωρη διαδικασία, ενδεικτικά, σε δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις, υπευθύνων λειτουργίας, για αδικήματα που αφορούσαν την λειτουργία επιχειρήσεων και κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) χωρίς σχετική άδεια, ηχορύπανση  και άλλα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.7.2016