Εισαγγελέας στέλνει σε δίκη τη Λαγκάρντ

Η σημερινή επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ του γάλλου μεγαλοεπιχειρηματία, Μπερνάρ Ταπί, σε υπόθεση κατά την οποία αποκόμισε περίπου 400 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

Ειδικότερα, ο Ταπί ήταν κάποτε ο κύριος μέτοχος στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, την οποία όμως πούλησε το 1993 προκειμένου να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Μιτεράν.

Ο επιχειρηματίας μήνυσε αργότερα την Credit Lyonnais η οποία είχε αναλάβει το χειρισμό της πώλησης, ισχυριζόμενος ότι η μερικώς κρατικοποιημένη τράπεζα είχε εσκεμμένα υποτιμήσει την αξία της εταιρείας του.

Το Δικαστήριο της Γαλλίας για τη Δικαιοσύνη της Δημοκρατίας (CJR) είχε αποφασίσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η διοικητής του ΔΝΤ πρέπει να δικαστεί με την κατηγορία της «αμέλειας από ένα άτομο σε θέση κρατικής εξουσίας» για την υπόθεση αποζημίωσης.

Ο δικηγόρος της Λαγκάρντ χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «ακατανόητη» και τότε η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε ασκήσει έφεση, η οποία σήμερα απορρίφθηκε πρωτόδικα από την εισαγγελία, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται μέσα στον μήνα από το Εφετείο.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.7.2016, newpost