Απειλεί ανοιχτά την Αρμενία ο Ερντογάν και δηλώνει πως η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει!

Ο Ερντογάν ξαναχτυπά απειλώντας ανοιχτά την Αρμενία και τον Αρμένιο πρόεδρο προσωπικά, αλλά και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Μόσχας. Ο Ερντογάν δεν άντεξε στον πειρασμό να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρμένιου ομολόγου του Σερζ Σαργκασιάν, ο οποίος είχε πει ότι η Αρμενία, αν χρειαστεί, είναι έτοιμη να πολεμήσει κατά του Αζερμπαϊτζάν.

«Η Αρμενία παίζει με τη φωτιά», απεφάνθη ο νέος Πορθητής. «Πάνω από 100.000 Αρμένιοι ζουν στην Τουρκία, μερικοί χωρίς άδεια παραμονής. Τους ανεχόμαστε. Επίσης προσέχουμε τους αρμενικής καταγωγής πολίτες της Τουρκίας. Αυτά δείχνουν πόσο φιλικά αντιδρά η Τουρκία. Ωστόσο η Αρμενία δεν τα βλέπει όλα αυτά», είπε ο Ερντογάν. «Όμως η κατάσταση είναι τώρα ξεκάθαρη. Το Αζερμπαϊτζάν επικράτησε στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν και ακόμα και η Ρωσία δεν μπορούσε να υποστηρίξει, ανοικτά, την Αρμενία. Παρά τις αρμενικές δηλώσεις, οι απώλειες των Αρμενίων ήταν μεγάλες και τους έχουν προκαλέσει φόβο», τόνισε.

«Το Αζερμπαϊτζάν υπερέχει στρατιωτικά και πληθυσμιακά της Αρμενίας. Το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι ούτε Γεωργία, ούτε Ουκρανία. Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτύχει εκεί τα αποτελέσματα που πέτυχε στην Ουκρανία. Ουσιαστικά πέτυχε μόνο στην Κριμαία γιατί οι Τάταροι εκεί είναι λίγοι», είπε ο σουλτάνος επιτιθέμενος και στη Μόσχα, σημάδι ίσως πως οι απόπειρες επαναπροσέγγισης δεν εξελίχθηκαν θετικά για αυτόν.

Με πληροφορίες από http://www.yenisafak.com/en/news/armenia-playing-with-fire-turkish-president-2458359

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28.4.2016, Μ. Ιγνατίου