Φόβος στο Μαξίμου για διαρροές στο ασφαλιστικό

Όμως, οι συνεχείς επιθέσεις που δέχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, σε συνδυασμό με την δημόσια εκδηλωμένη πρόθεση ορισμένων να καταψηφίσουν σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ικανοποιητικές τροποποιήσεις από το αρχικό σχέδιο Κατρούγκαλου, έχουν θέσει σε επιφυλακή τους επιτελείς του Μαξίμου.

Εκτός του γνωστού -και κατά γενική ομολογία αψυχολόγητου μπροστά στις δύσκολες αποφάσεις- Γιάννη Μιχελογιαννάκη, υπάρχει και άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ανοιχτά πως δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό. Πρόκειται για τον προερχόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους βουλευτή της Β´ Αθηνών, Γιώργο Δημαρά.

Κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, ανέφερε στο newpost υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, τουλάχιστον τρεις, που ζητάνε επιτακτικά αλλαγές στο σχέδιο, πριν αυτό έρθει στις επιτροπές της Βουλής. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά επί τούτου κατά την διάρκεια συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι πλήρως ενημερωμένο για τους υποψήφιους “αντάρτες” και για αυτό προσπαθεί να λάβει τα μέτρα του. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έχουν δηλώσει δημόσια πως όποιος δεν σκοπεύει να ψηφίσει, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας, με την ομάδα των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, να χρησιμοποιούν ως μπαμπούλα προς τους βουλευτές το σενάριο της “Αριστερής Παρένθεσης” και τον πόλεμο με τα λεγόμενα συμφέροντα που επιθυμούν να ανατρέψουν την δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Πάντως, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αμφιβολίες υπάρχουν στους κυβερνητικούς βουλευτές, θα αναλάβει αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιήσει νέο γύρο επαφών με τους βουλευτές της επαρχίας, ενώ θα μιλήσει και σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου εκεί θα προσπαθήσει να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Αντώνης Γιόκας – Newpost

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28.2.2016