Διθύραμβοι Σοσιαλιστών για το έξυπνο «βέτο» του Τσίπρα

Την απειλή του Αλ. Τσίπρα επιβεβαιώνουν και οι Financial Times τονίζοντας ότι δεν θα υπερψηφίσει την όποια συμφωνία στο βρετανικό ζήτημα, εάν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων τους κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης ημέρας της συνόδου στην πρωτεύουσα του Βελγίου εμφανίζονται ικανοποιημένες σημειώνοντας πως η Ελλάδα κατάφερε να ενσωματωθούν όλες οι διατυπώσεις που είχε θέσει ως στόχο (μονομερείς ενέργειες, μετεγκατάσταση, συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας).

Ομολογία Ολάντ: Εάν είχαμε διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν θα μπορούσαμε να της ζητήσουμε να φυλάξει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την συμπαράσταση του προς την Ελλάδα σε ότι αφορά το θέμα του προσφυγικού κατά την Σύνοδο Κορυφής η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες. Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην επόμενη Σύνοδο, η οποία θα λάβει χώρα στις αρχές Μαρτίου, όπου και θα χαραχτεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη αναφορικά με το προσφυγικό. Μέχρι τότε, τα σύνορα θα παραμείνουν ανοικτά όπως αποφασίστηκε κατά την Σύνοδο Κορυφής με την ελληνική πλευρά να βγαίνει προς το παρόν κερδισμένη, ωστόσο τα «αγκάθια» για το προσφυγικό παραμένουν.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20.2.2016, Τribune