Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα – Και στην Κεφαλλονιά

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως φαίνεται και στο βίντεο αυτή την ώρα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου βρίσκονται μπροστά από τη βουλή, ενώ όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ η ουρά της πορείας του ΠΑΜΕ φτάνει μέχρι την Ομόνοια.

Αγρότες ανήρτησαν πανό στην είσοδο που οδηγεί στον βράχο της Ακρόπολης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν άμεσα αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν και κατέβασαν το πανό.

Η φαντασία των διαδηλωτών στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, είναι εμφανής, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και δείχνει τις ντουντούκες να φοράνε… γραβάτες!

Το φέρετρο των αγροτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο

Οι αγρότες του Ηρακλείου που διαδηλώνουν σήμερα, έφτασαν νωρίτερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και κατέβασαν ένα φέρετρο, περνώντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο ένα μήνυμα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Πηγή: enikos.gr 

Μετά την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αμαυρώνουν το αποτέλεσμα

Ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, με ομάδες αγνώστων να καίνε κάδους σκουπιδιών και οχήματα. Σε Σολωμού και Στουρνάρη οι εστίες της έντασης, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά το τέλος της, ομάδα εκατοντάδων αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Οι μολότοφ έπεφταν βροχή όπως και οι φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

Επεισόδια έγιναν τόσο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και στην λεωφόρο Αμαλίας, ενώ ακολούθως οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν προς την οδό Στουρνάρη και την πλατεία Εξαρχείων.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η ένταση έληξε και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν.Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων.

Πηγή: REUTERS/Alkis Konstantinidis 

Κεφαλλονιά: ΝΑΙ! Αυτή ήταν ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωι στο Αργοστόλι.

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ήταν συντριπτικό.

Mια σύντομη ομιλία – χαιρετισμός του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια μια μεγαλειώδης πορεία με τελική κατάληξη στον πρώτο κόμβο της Κρανιάς.

Πηγή: Kefaloniatoday