Λούκα Κατσέλη: Άρση των capital controls το πρώτο τρίμηνο του 2016

Ακόμη, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι αναμένεται η πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο, διότι όπως είπε «τα κόκκινα δάνεια είναι βραχνάς και για τις τράπεζες».

Το επόμενο βήμα, συνέχισε η πρόεδρος της ΕΕΤ, είναι η επαναφορά των καταθέσεων στις τράπεζες «αλλά όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης» σημείωσε η ίδια.

Για την αύξηση της χρήσης των ΡΟS και των ηλεκτρονικών πληρωμών για περισσότερες επιχειρήσεις «ήταν ένα παράπλευρο κέρδος» είπε η κυρία Κατσέλη.

Ακόμη, υπενθύμισε την άποψή της για τα clasters, υπογραμμίζοντας ότι το 89% του παγκόσμιου εμπορίου γίνεται από αλυσίδες αξίας, άρα «η μεγάλη πρόκληση για όλους μας είναι να φτιάξουμε τέτοιες συνεργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να κερδίσουμε την εξωστρέφεια».

Ακόμη, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι σχεδιάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα υποστηρίξουν κυρίως μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις «αλλά όχι μόνο» – και γνωστοποίησε ότι η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24.11.2015