Νέοι υποψήφιοι στον Δήμο Κεφαλλονιάς και στην Ιόνιο Περιφέρεια

          ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ ΔΑΝΑΗ, Σπουδάστρια, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ

          ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΩΝ

          ΒΑΛΕΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Υπ. για Δημοτική Κοινότητα ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ

          ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Κτηνοτρόφος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΝΩΝ

          ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Κτηνοτρόφος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΠΑΛΙΚΗΣ

          ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Κτηνοτρόφος, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΧΑΒΔΑΤΩΝ

          ΓΚΙΣΓΚΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ, Φοιτήτρια, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΩΝ

          ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ ΓIΩΡΓΟΣ, Φοιτητής, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

          ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΠΕΤΡΟΥ, Φοιτήτρια, Υπ. Δημοτική Σύμβουλος ΠΑΛΙΚΗΣ

          ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Νοσηλεύτρια, Υπ. για Δημοτική Κοινότητα ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

          ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Φοιτήτρια, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΦΑΒΑΤΑΤΩΝ

          ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Οικονομολόγος, Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς

          ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗ ΕΛΑΝΘΗ, Φοιτήτρια, Υπ. για Δημοτική Κοινότητα ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ

          ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΧΑΡΗΣ, Φοιτητής, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΚΟΥΒΑΛΑΤΩΝ

          ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, άνεργος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΙΘΑΚΗΣ

          ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, επαγγελματίας, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΙΘΑΚΗΣ

          ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΝΩΝ

          ΝΤΟΝΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, Φοιτητής, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΑΣΟΥ

          ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, άνεργος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΙΘΑΚΗΣ

          ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, Απόφοιτος Λυκείου, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

          ΠΟΥΛΙΟΥ ΡΑΝΙΑ, Ιδιωτική Εκπαιδευτικός, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΣΠΑΡΤΙΩΝ

          ΣΤΡΑΚΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, Φοιτητής, Υπ. για Δημοτική Κοινότητα ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ

          ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Χειριστής Μηχανημάτων, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΠΑΛΙΚΗΣ

          ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, Φοιτητής, Υπ. για Τοπική Κοινότητα ΑΘΕΡΟΣ

          ΤΖΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Οικονομολόγος, Υπ. για Δημοτική Κοινότητα ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

          ΤΣΑΣΗ ΝΤΙΝΑ, Ιδιωτική Εκπαιδευτικός, Υπ. Δημοτική Σύμβουλος ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.

Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί

Βρομούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.

Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεότερη εφεύρεση

Και τα ουρλιαχτά από τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους

Συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.

Είμαστε νέοι. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες – κτηνοτρόφοι. Αηδιασμένοι παρακολουθούμε να μιλάν στο όνομα της νεολαίας όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Θυμούνται προεκλογικά τη νεολαία, το θύμα τους, για να συνεχίσουν το έγκλημα μετεκλογικά. Πρώην και νυν κυβερνητικά στελέχη, δήμαρχοι, δήθεν ανεξάρτητοι, αντιμνημονιακοί χειροκροτητές του Ομπάμα, που όλοι προσκυνούν την ΕΕ και την κοινωνία της εκμετάλλευσης. Η ανανέωσή τους βρωμάει πτωμαΐνη. Θέλουν τη ψήφο της νεολαίας για να μας «αλλάξουν τα φώτα». Θέλουν τη συναίνεσή μας, μέσα από χίλιους δυο εκβιασμούς, για να εναποθέσουμε την ελπίδα και την ψυχή μας για ένα καλύτερο μέλλον στα δικά τους βρώμικα χέρια.

Νομίζουν ότι ζούμε σε άλλο πλανήτη; Νομίζουν ότι «μασάμε» πως είναι ανάγκη να ξεχαρβαλώνεται η ζωή μας και να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι, για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να είμαστε ανταγωνιστικοί; Τα λένε σε μας που στερούμαστε τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες; Τα παράσιτα (τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές κλπ) έσωσε η ΕΕ και όχι εμάς. Μήπως πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι ευρωπαίοι στην ΕΕ των 27 εκατομμυρίων άνεργοι και των 120 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο της φτώχειας; Να στηρίξουμε εκείνους που φρόντισαν σαν στελέχη του κρατικού μηχανισμού (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, μεγαλοπαράγοντες κλπ) να είμαστε απομονωμένοι από το δικαίωμα στην ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, από τη δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και από την πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό; Προσπαθούν να μας χωρίσουν σε «ποδοσφαιρικές ομάδες» (οι νέοι του τάδε και του δείνα παράγοντα). Εμείς όμως έχουμε θέση στην κοινωνία. Δεν είμαστε γόνοι πλουσίων οικογενειών ούτε θα γίνουμε Βαρδινογιάννηδες. Γι΄ αυτό κρίνουμε ταξικά και παίρνουμε θέση απέναντι στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας.

Ό,τι ζούμε έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, των κυβερνήσεων που συμμετέχουν σε αυτήν, των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Για μας κριτήριο είναι η αναγκαιότητα να ζήσει η νεολαία καλύτερα, να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει, καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης και ΕΕ που μας προσφέρουν μόνιμη φτώχεια. Το παλιό είναι η κοινωνία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπου, που δεν εξανθρωπίζεται, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η ΕΕ γίνεται να είναι φιλολαϊκή. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ που παλεύει αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα και τη λύση προς όφελος του λαού και των παιδιών του μπορεί να δυναμώσει η φωνή της νεολαίας, οι διεκδικήσεις της.

Δεν υπάρχει μόνο ένας ή δύο αλλά δεκάδες λόγοι για να ψηφίσει ένας νέος το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες:

          Γιατί δε σέρνει την αξιοπρέπειά του στα σκλαβοπάζαρα που στήσουν οι δήθεν σωτήρες μας. Είναι σίγουρος και περήφανος για την επιλογή του, ακόμα κι αν δε συμφωνεί σε όλα.

          Γιατί την ίδια ώρα που βιώνουμε στο σήμερα τις επιπτώσεις από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, την ίδια ώρα υπάρχουν δυνατότητες να ζήσουμε σε συνθήκες με δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, ασφάλιση, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Αυτό το ζήτημα μόνο το ΚΚΕ το αναδεικνύει, μόνο το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα, πολιτική που δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

          Γιατί, το ΚΚΕ τολμά και αποκαλύπτει τους πραγματικούς ενόχους για αυτά που ζούμε και δεν κάνει σκόντο τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων.

          Γιατί, με δυνατό ΚΚΕ θα δυναμώσει η πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, για να καλυτερεύσει η ζωή μας.

          Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο. Το 2012 το ΚΚΕ έπεσε εκλογικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στο 27%. Δεν προέκυψε κάτι θετικό για το λαό και τη νεολαία. Ούτε οι αγώνες, οι διεκδικήσεις δυνάμωσαν, ούτε μπήκε φρένο στην κατρακύλα.

          Γιατί το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ. Όταν όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν στο λαό ότι «στην ΕΕ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια», το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων, εχθρός των λαών και επιβεβαιώθηκε. Πάντα λέει την αλήθεια στο λαό χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Γιατί και σήμερα, όσοι μας λένε ότι η ΕΕ θα αλλάξει και ότι θα φύγουν τα μνημόνια και θα ζήσουμε καλύτερα, μας λένε πάλι ψέματα. Η φτώχεια, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά, η αμορφωσιά θα είναι εδώ. Η ΕΕ γίνεται μόνο χειρότερη για μας.

          Γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει κολοτούμπες για να γίνει αρεστό στο σύστημα. Δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από την ΕΕ και γι’ αυτό μπορεί να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Όσο περισσότεροι είναι οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή μας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.5.2014