Επίσκεψη προέδρου Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμένου στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς & την ΑΕΝ Ι.Ν.

μετατίθενται με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών μας, των δυσκολιών που υπάρχουν στην διάθεση καυσίμων για τα επιχειρησιακά μέσα, καθώς και το θέμα της επικινδυνότητας του κτιρίου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της γενικότερης δυσχερής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει όλοι οι ένστολοι από τις συνεχιζόμενες περικοπές, που σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος μας, έχουν καταστήσει δυσχερή την διαβίωση πολλών συναδέλφων μας.  Ο κ. Λιμενάρχης έθιξε το θέμα της αποχώρησης με συνταξιοδότηση πολλών έμπειρων αξιωματικών Λ.Σ. καθώς δεν δίνονται κίνητρα για την παραμονή τους αλλά και την αναγκαστική συνταξιοδότηση λόγω ορίου ηλικίας στελεχών που θα μπορούσαν, αν τους δίνονταν η δυνατότητα, να παραμείνουν εν ενεργεία και να προσφέρουν με την εμπειρία τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την συζήτηση δόθηκε στα αυξημένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων. Τέθηκε το θέμα της πλήρης αποδυνάμωσης της σχολής εμποροπλοιάρχων στο Αργοστόλι από προσωπικό, ένστολο και πολιτικό, καθώς έχουν απομείνει μόλις 5 από τα 15 άτομα που θα έπρεπε να υπηρετούν και οι ανάγκες καλύπτονται από βαθμοφόρους που αποσπώνται από το Λιμεναρχείο, επιτείνοντας και εκεί την έλλειψη προσωπικού. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την αποστρατεία του αξιωματικού που είχε αναλάβει καθήκοντα διοικητή της σχολής, χωρίς ακόμα να έχει οριστεί αντικαταστάτης του. Σοβαρά είναι και τα προβλήματα με τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της σχολής που ενώ παλαιότερα αποτελούσαν ένα στολίδι για την πόλη μας, τώρα παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. Εικόνα που προκαλεί προβληματισμό και στον πιο καλοπροαίρετο για τις σκοπιμότητες σχετικά με το μέλλον της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Ο κος ΚΑΜΕΝΟΣ θέλησε να επισκεφτεί την ΑΕΝ Ιονίων νήσων προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τα προβλήματα και μετέβη εκεί άμεσα, όπου συνομίλησε με σπουδαστές και συναντήθηκε με τον διευθυντή σπουδών Πλοίαρχο (Ε.Ν.) κ. ΡΑΣΣΙΑ Διονύσιο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο κος ΚΑΜΕΝΟΣ, που κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και είναι άριστος γνώστης των  σχετικών θεμάτων, κατά την επίσκεψη του στην Υπηρεσία μας και την ΑΕΝ Ιονίων Νήσων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9.10.13